güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NIN AÇILIŞI BALIKESİR'DE YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası'nın açılışı Balıkesir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NIN AÇILIŞI BALIKESİR'DE YAPILDI

Her yıl 81 İlde ve Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirliklerle temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanacak olan 'Türk Mutfağı Haftası'nın ilki' Gastronomi Şehri' olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Balıkesir'in Edremit İlçesi Güre Mahallesinde görkemli bir açılışla start aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla düzenlenen programda konuşan Vali Şıldak,  "Kültürel mirasımızın önemli bir unsuru olan yemeklerimiz, mutfağımıza dikkat çekmek ve odaklanmak üzere kutladığımız Türk Mutfağı Haftası'nın açılışını ilimizde gerçekleştirmeniz, Balıkesir'e teşrifleriniz bizleri son derece mutlu etmiştir, onurlandırmıştır. Balıkesir, Marmara ve Ege'deki uzun kıyılarıyla tarımda, hayvancılıkta, lider konumdaki pozisyonuyla gerçekten gastronomi alanında da en önemli atılımları yaptığı bir dönemde Türk Mutfağı Haftası'nın İlimizin bu güzel köşesinde, Güre'de gerçekleştiriliyor olması hepimizi heyecanlandırdı ve bizleri bu önemli atılımlar konusunda cesaretlendirdi" diye konuştu.

Geniş katılımla gerçekleştirilen ve Balıkesir'in turizm potansiyeline güç kazandıracak programda Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1'inci sınıf öğrencilerinin önlük giyme töreni gerçekleştirildi. Emine Erdoğan, öğrenci temsilcisi Melisa Selen'e önlüğünü giydirdi, daha sonra öğrencilerle ve katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Emine Erdoğan, workshop etkinliğinde ise Savaştepe ilçesinden gelen Fatma Erdil ve Şef Ömür Akkor ile seferberlik çöreği hazırladı. Daha sonra şef Asuman Kerkez ve Nuray Bozdağ ile birlikte Malatya yöresine ait kurutulmuş salata kabuklarıyla yapılan bir çeşit bulgur yemeğinin uygulaması gerçekleştirildi.

Program boyunca Türk mutfağının gelecek kuşaklara aktarılacak lezzet mirası zenginliği noktasında önde gelen İller arasında yer alan Balıkesir'e özgü yiyecekler ikram edildi. /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.