güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SANATIN İZLERİ CUMHURİYET MEYDANI’NDA

Bu yıl 33’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen “Bandırma Kuşcenneti Poster Bienali”nde 100 eser vatandaşların beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 10:35
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
SANATIN İZLERİ CUMHURİYET MEYDANI’NDA

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) ve Bandırma Belediyesi iş birliğinde 33’üncü Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında “Bandırma Kuşcenneti Poster Bienali” isimli sergi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen serginin açılışına; Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Emin Tekemen ve Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ve vatandaşlar katıldı. Bandırma’yı dünya genelinde tanıtmak ve doğayı korumak için mesaj verilmesi adına yapılan sergide jüri üyeleri olarak; Prof. Emeritus Kye-Soo Myung, Doç. Assoc. Prof. Refik Yalur, Doç. Assoc. Prof. İbrahim Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Chang Fang Pang, Dr. Öğr. Üyesi Ragee S. Najmuldeen, Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya ve Dr. Öğr. Üyesi Emel Uzuner yer aldı. Jüriler yaklaşık 300 eser içerisinden eleme yaparak 100 eseri seçti. Seçilen 100 eser Bandırmalı vatandaşların beğenisine sunuldu.

“SANATÇILARIMIZIN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ”

Programın açılış konuşmasını Rektör Boz yaptı. Programa katılanlara teşekkür eden Rektör Boz, “Sanatçılarımızın hepsi gerçekten birbirinden değerli. Yıllar içerisinde bunun artarak, katlanaraktan devam etmesini ümit ediyoruz. Ben de bu sene ilk defa katılıyorum. Bienalimizin bu güzel sergisine katıldığınız için çok teşekkür ederim. Günümüzü şenlendirdiniz.” dedi.

“BANÜ İLE BELEDİYEMİZ ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYOR”

Bandırma’nın kültürüne, sanatına sahip çıkalım mesajı veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversite’miz ile birlikte Bandırma Belediyesi çok güzel işler yapıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte de güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Kurucu Rektörümüz Süleyman Özdemir gitti yeni hocamız İsmail Boz geldi. Dolayısıyla yeni bir anlayış ve yeni bakış açılarıyla bakmamız lazım. Kültürüyle, sanatıyla da kentimizi, çevremizi koruyarak ve insanlarımıza sahip çıkarak devam ettirmemiz lazım. Sanatçılarımız çok güzel eserler yaratmış. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.