güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

RENKLERİN MELODİSİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel gereksinimli bireyler tarafından hazırlanan, “Renklerin Melodisi” adlı resim sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
RENKLERİN MELODİSİ

Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla açılan kurslarda eğitim gören engelli bireylerin hazırladığı resim sergisi, Tunç Başaran Sergi Salonunda açıldı.

Aksakal, “Bizler yardımlaşmayı ve dayanışmayı, darda kalana el uzatmayı adet edinmiş bir milletiz”

Tunç Başaran Sergi Salonunda açılışı yapılan sergide konuşan Kaymakam Engin Aksakal “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir araya geliyoruz. Özel gereksinimli kardeşlerimizin yanlarında olmak, çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak ve bunun en önemlisi de manen birlikte olmak, bizim kültürümüzde geçmişten beri süre gelen tutum ve davranışlarımızın içinde yer almaktadır. Bizler yardımlaşmayı ve dayanışmayı, darda kalana el uzatmayı adet edinmiş bir milletiz” dedi.

Tosun, “Bandırma’yı Engelli Kardeşlerimiz İçin Kolay Yaşanır Hale Getiriyoruz”

Açılış töreninde konuşan Başkan Av. Tolga Tosun “ Hepimiz birer engelli adayıyız. Göreve geldiğimiz günden itibaren ortak akıl ve işbirliği ile özel gereksinimli bireylerin dernek başkanlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Bandırma’nın yönetilmesi için ciddi çabalar sarf ediyoruz. Özel gereksinimli bireylerin daha rahat kullanmaları için ona göre tasarlıyoruz. Sadece bugün değil, her zaman bilinmesi gereken günlerden bir tanesidir. Özel gereksinimli bireylerin bakış açısıyla beraber, hayata bakmamız gerekiyor. Yerel yönetimin amaçlarından bir tanesi de bunlardan bir tanesidir. Baktığınız zaman dünyanın yüzde 15’i engelli bireylerdir. Derneklerden aldığımız verilere göre Bandırma’da 203 kişi var. Birçok ihtiyaçlarını belediye olarak karşılıyoruz. Özel gereksinimli bireylerin yanında olmak için çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Bu resim sergisinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi. Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, engelli derneklerinin başkanları ve çok sayıda vatandaş serginin açılışında katılım gösterdi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.