SON DAKİKA
Hava Durumu

MİNİKLER MÜZEDE TARİHLE BULUŞTU

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında, Bandırma 600 Evler Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Öğrenciler, tarihî eserleri yerinde görerek kültürel mirasla tanışma fırsatı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2025 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2025 09:23
Muhabir: SERHAT BARIŞ
https://www.bandirmayasam.com.tr
MİNİKLER MÜZEDE TARİHLE BULUŞTU

Etkinlikte konuşan Bandırma 600 Evler Anaokulu Müdürü Hande Baş, “Müzeler Haftası etkinliğinde Bandırma’nın nadide müzesinde buluştuk. Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle birlikte burada çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu hafta boyunca öğrencilerimize farkındalık kazandırmak istiyoruz. Umarım güzel anılarla buradan ayrılacağız.” dedi.

Katılımcı öğretmenlerden biri, çocukların arkeolojik eserleri yerinde görme imkânı bulduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladı ve büyük ilgi gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte yer alan Ahmet Baş Anaokulu Müdür Yardımcısı Sebile Keçi Saylı da, “Müzeler Haftası kapsamında burada olmak bizim için değerli. Okul dışı öğrenme ortamları çocuklar için büyük bir fırsat. Müzeler aracılığıyla tarihle ilgili bilgileri yaşayarak öğrenmeleri, çocuklar için kalıcı ve etkili bir eğitim sağlıyor,” diyerek katkı sunanlara teşekkür etti.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ve Şube Müdürü Burak Ata’nın da katılım sağladığı etkinlik, hem eğitici hem de eğlenceli yönüyle öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinlik boyunca çocuklar kültürel mirasla tanışırken aynı zamanda yaratıcı sanat faaliyetlerine de katılma şansı buldu.

Haber: Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.