güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“FİKİR VE KÜLTÜR GÜNLERİ” AYVALIK’TA BAŞLIYOR!

Yaşama geçirildiği 17 Nisan 1940 tarihinden bugüne kadar Türkiye'nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri, kuruluşunun 82’inci yılında Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16-17 Nisan tarihlerinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde ikinci kez, “Fikir ve Kültür Günleri” gündeme taşınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“FİKİR VE KÜLTÜR GÜNLERİ” AYVALIK’TA BAŞLIYOR!

 Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, geçtiğimiz yıl, köy enstitülerinin ilk kurulduğu yer olan “Hasanoğlan Köy Enstitüsü” ile birlikte Ayvalık’ta başlatılmıştı, bu yıl da etkinlik sadece Ayvalık’ta devam edecek. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çağımız eğitim modellerinin sürekli tartışma konusu olduğu ve değişikliğe uğradığı bugünlerde Köy Enstitülerinin çok kısa sayılabilecek yaşam pratiğinin halâ özlenen bir eğitim modeli olarak tartışılmakta olduğunu söyledi.  

Köy Enstitülerinin Türkiye’deki eğitime ve sosyolojik yapıya etkilerinin tartışıldığı, getirilerinin konuşulacağı programın dopdolu olduğunu dile getiren Başkan Ergin, Ayvalıklıları bu bulaşmaya davet etti.  Fikir ve Kültür Günleri’nin köy edebiyatı hareketinin şiirdeki temsilcilerinden biri olan şair, eğitimci ve yazar Mehmet Başaran anısına ithaf edildiğini hatırlatan Başkan Ergin, “İki gün süreyle köy enstitülerinin eğitimine olan katkısını dinleyeceğiz. Değerli üstatların konuşacağı etkinliğe herkesi bekliyorum” dedi.

İki gün boyunca devam edecek olan ve 16 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak olan etkinlik programının ilk gününde Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Halk TV ana haber spikeri İrfan Değirmenci, Köy enstitülerinin kuruluş felsefesini, kapatılışına kadar geçen tarihsel süreci masaya yatıracak. 17 Nisan Pazar günü ise tanınmış şair Ataol Behramoğlu, köy enstitülerinde kültür ve sanat konusunu gündeme taşıyacak. Behramoğlu’nun etkinliğinin başlama saati 17.00

Fikir ve Kültür Günleri’nin programında 16 Nisan akşamı saat 20.00’de Yücel’in çiçekleri filminin ücretsiz gösterimi de gerçekleştirilecek. 17 Nisan günü Mazlum Çimen, Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak.  Saat 20.00’de başlayacak olan konseri vatandaşlar ücretsiz olarak izleyebilecek.

Öte yandan Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, köy enstitülerinin eğitime olan katkısını anlatmak, yerel coğrafi üretimin önemi adına, mahalle evleri ve kooperatifçiliğe verilen değerle bileşerek, öğrenerek, öğreterek, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in isteğiyle Ayvalık’ta yine ileriki yıllarda da devam edecek. /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.