güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

FESTİVAL LANSMANI YAPILDI

Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin lansmanı yapıldı. Bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan festival, birbirinden ünlü isimleri Bandırma’da bir araya getirecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
FESTİVAL LANSMANI YAPILDI

Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin merakla beklenen içeriği, yapılan lansman ile açıklandı. Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen lansmanda Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Festival Genel Sekreteri Nüvit Erten, Belediye Meclis Üyeleri Fatma Sibel Karabacakoğlu, Adem Yılmaz, Eren Ülkü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Funda Öztemel ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi İsmail Ülker hazır bulundu.

Sponsorlar aracılığıyla, 3 Milyon liralık bütçe ile hazırlanan festival kapsamında çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler Bandırmalılarla buluşturulacak. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında, Sahil Şenlikleri ise 1-6 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin herkes tarafından merakla beklenen gece programlarında; Simge Sağın, Selda Bağcan, Anadolu Ateşi, Bülent Altınbaş (Kirpi Bülent), Ceylan Ertem ve Hakan Altun sahne alacak.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konu ile ilgili yaptığı konuşmada, Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin bugüne dek Bandırma’nın kültürel ve sanatsal yaşamına unutulmaz izler bıraktığını söyledi. Başkan Tolga Tosun, “2020 yılı pandemi döneminde zorunlu kapanmalar, sosyal mesafe, virüsün yayılma korkusu nedeniyle festivalimizi yapamadık. Geçtiğimiz yıl da haziran ayında kısıtlı serbestliğin ilan edilmesi nedeniyle geçen yıl da festivalimizden mahrum kaldık,” dedi.

“Bu yıl arkadaşlarımla yaptığımız detaylı çalışmalar sonunda, hemşerilerimizin mutlu olacağı, farklı beğenilere alternatifler sunan etkinlikler hazırladık,” diye sözlerine devam eden Başkan Tolga Tosun, “1-6 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Sahil Şenliklerinde; Bandırmalı genç sanatçılar, yetenekli dansçılar, müzik grupları, halkoyunu ekipleri gibi bu şehrin çocukları sahnede olacaklar. 6 Haziran gecesi Sahil Şenliği sona erince, ana sahne ve diğer hazırlıklar için 2 gün ara vereceğiz. 8 Haziran’da, sanatın farklı biçimlerle hayat bulduğu özel eserlerin sunulacağı sergi açılışlarımız ve geleneksel Kortej Yürüyüşümüz ile 31. Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz başlamış olacak, 12 Haziran’a kadar da devam edecek. Çok değerli sanatçıların, bilim insanlarının, aydınların bir arada olacağı festivalimizin toplam maliyeti 3 milyon Lira olmuştur. Bu maliyet, Bandırma’da yatırımları olan, şehir ekonomisine hayat veren iş insanlarımızın katkı ve bağışlarıyla karşılanmıştır,” ifadelerinde bulundu. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.