güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA NIN YEMEK KÜLTÜRÜ ANLATILDI

Bandırma Kent Konseyi, “Bandırma Yöresinin Gastronomik Mirası” isimli panel düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA NIN YEMEK KÜLTÜRÜ ANLATILDI

Santral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz ile Doç. Dr. Melahat Yıldırım Saçılık, farklı kültürlerin Bandırmaya taşıdığı mutfak kültürüyle ilgili bilgiler verdi. 

Panelde konuşan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma’nın göç alan bir kent olduğuna işaret ederek “Bandırma Yöresinde asırlardır yaşayan etnik unsurların bölgemize bıraktığı mutfak kültürü anlatıldı. Bandırma göçlerin merkezi muhacır, tatar, pomak, girit, çerkez, boşnak mutfak kültürü bölgemizde hala yaşamakta. Doç. Dr. Melahat Saçılık hocamız yaptığı araştırmalar neticesinde Bandırma’da oluşmuş yemekleri bizlere tanıttı. Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar hocamız da Gastronomik Mirasın hikayesinin önemi ve şehrimizin turizm ve tanıtım açısından gelişmesi için bu mirasın önemini vurguladı. Hepimiz hem fikiriz birçok kültüre ev sahipliği yapan Bandırmamızın gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen bir gastronomik mirası var. Bu konuda kitaplar basılmalı ve festivaller gerçekleştirilmelidir. Yeni turizm değerleri bu kültürleri tanımak üzerinedir. Bandırma Kent Konseyi olarak yaptığımız bu çalışmaları şehrin önemli dinamikleri ile paylaşmaktayız. Şehrimizin kültürünün tanıtılması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” dedi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.