güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA’NIN ÖYKÜSÜ İLGİYLE DİNLENDİ

Bandırma Belediyesi’nin “Ramazan Ayı Etkinlikleri” kapsamında Prof. Dr. Zekai Mete tarafından “Kentimin Öyküsü, Bandırma’nın 500 Yıllık Tarihi” konulu söyleşi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2022 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA’NIN ÖYKÜSÜ İLGİYLE DİNLENDİ

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen “Ramazan Ayı Etkinlikleri” kapsamında Barış Manço Kültür Merkezinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete tarafından “Kentimin Öyküsü, Bandırma’nın 500 Yıllık Tarihi” konulu tarih söyleşisi gerçekleşti.

Bandırmanın tarihi ile ilgili uzun yıllardır yaptığı arşiv taramaları ve araştırmalarını Bandırmalılarla paylaşan Prof. Dr. Zekai Mete, sunumlarla ve fotoğraflarla yaptığı anlatımda Bandırmanın sosyal ve kültürel yapısı hakkında ilginç bilgiler verdi. Bandırmanın tarihi yapıları hakkında bu güne kadar yanlış bilinen birçok konuyu Osmanlı arşivlerinden çıkarttığı belgelerle aktaran Zekai Mete; Bandırma’ya bağlı olan köylerin isimlerinin kökenlerinin nereye dayanıp ne anlama geldiği hakkında bilgiler aktardı.

Göç konusuna da değinen ve bilgiler veren Prof. Dr. Zekai Mete, Bandırmanın hangi tarihlerde hangi bölgelerden göç alıp hangi bölgelere göç verdiğini, Bandırmanın mahalleleri ve nüfusu hakkında Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi arşivlerinden ulaştığı bilgileri görseller ile anlattı.

Bandırmalıların büyük bir ilgi ve dikkat ile takip ettiği söyleşinin sonunda Prof. Dr. Zekai Mete’ye günün anlam ve önemini belirten plaketi Belediye Meclis Üyesi Fatma Sibel Salı Karabacakoğlu, teşekkür ederek takdim etti. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.