güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ARMUTALAN KÜLTÜR MERKEZİ YÜKSELİYOR

Karesi Belediyesi, Armutalan Kırsal Mahallesi’ne Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geleneksel Gürcü mimarisi örnek alınarak, yapılacak merkezin yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2022 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2022 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ARMUTALAN KÜLTÜR MERKEZİ YÜKSELİYOR

Karesi Belediyesi, ilçenin sanatsal ve kültürel faaliyetlerini zenginleştirme çalışmalarına devam ediyor. Hazırladığı projeler ve yaptığı çalışmalarla ilçenin kültürel değerlerine sahip çıkan Karesi Belediyesi, Armutalan Kırsal Mahallesi’ne Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gürcü Mimarisiyle Yapılıyor

Kaba inşatı tamamlanan kültür merkezi, geleneksel Gürcü mimarisi örnek alınarak tasarlandı. Armutalan Kırsal Mahallesi’nde Karesi Belediyesi’ne ait bin 361 metrekare yüzölçüme sahip arsa üzerinde yapılan kültür merkezi iki katlı ve toplam 724 metrekare büyüklüğünde inşa ediliyor.

Kültür Merkezi’nin birinci katında misafir odaları, muhtar odası, doktor odası ve köy dernek odasıyla ikinci katında 300 kişilik çok amaçlı toplantı salonu bulunacak.

“Karesi’de Yatırımlar Devam Ediyor”

Karesi Belediyesi’nin yaptığı projeler ve çalışmalar ile ilçeye değer kattığını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, insan odaklı hizmet ettiklerinin belirtti.

Karesi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkate çeken Orkan, “Çalışmalarımızla çehresi değişen, daha da güzelleşen ilçemizde, Yıldırım Beyazıt İmarethanesi, Atatürk Kültür Evi, Karesi Bey Türbesi gibi tarihi ve kültürel yapılarımızı kentimize kazandırdık, kazandırıyoruz. Bu hizmet, sadece bir kültür merkezinden ibaret değil. Yeni şehircilik anlayışımızın, insan odaklı mimarinin de güzel bir eseri. Bunların yanında Güneş Enerjisi Santrali GES’in açılışını da yaparak belediyemize gelir kapısı açtık. Beş kırsal mahallemize halı sahalar kurarak gençlerimizin spor yapmasının önünü açtık. Hizmetlerimize durmadan devam ediyoruz” dedi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.