güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye - Kongo arasında eğitimde iş birliği

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen törende iki ülke arasında müzakere edilen eğitim alanında iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 18:15
Kaynak: İGF Haber
Türkiye - Kongo arasında eğitimde iş birliği

İSTANBUL (İGFA) - 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ndeki görüşmenin ardından Bakan Kazadi'yi yeniden Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerini daha ileri boyuta taşımak istediklerini kaydetti. 

Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitim alanında ciddi bir atılım yaptığını, bu kapsamda tecrübelerini Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İmzalanan anlaşma ile iki ülke arasında eğitim alanında bilgi, belge ve bilimsel yayınların değişimi, eğitim ve öğretim alanındaki iyi uygulamalar, mesleki ve teknik eğitimde tecrübe paylaşımı ve ortak araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi gibi çalışmalar yapılacak.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.