güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk sevdalısı gençler hünerlerini sergiledi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2025 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2025 17:40
Kaynak: İGF Haber
Türk sevdalısı gençler hünerlerini sergiledi

Türk sevdalısı gençler 17 ülkenin katılımıyla Gabon’da düzenlenen 4. Bilim Fuarı'nda hünerlerini sergiledi.

ANKARA (İGFA) - 17 farklı ülkeden gelen bilim insanları, öğrenciler ve yenilikçi projelerle yarışan ekipler, fuar boyunca bilim ve teknoloji alanındaki en yeni gelişmeleri sergileme fırsatı buldu.

Toplamda 40’tan fazla projenin dört ana kategoride yarışırken, Yenilenebilir Enerji ve Tarım kategorisinde Gine büyük fuar ödülünü kazandı. Yapay Zeka kategorisinde Arnavutluk, Elektronik-Robotik kategorisinde Mali ve Engelsiz Yaşam kategorisinde ise Tunus birincilik elde etti.

Projelerin değerlendirilmesinde bilimsel yenilik, uygulanabilirlik ve toplumsal fayda gibi kriterler göz önünde bulunduruldu.

Bilim Fuarı’nın ödül töreni, Gabon Milli Eğitim Bakanı Camélia Ntoutoume-Leclercq ve İletişim Bakanı Laurence Ndong’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cangir ve Türkiye Cumhuriyeti Librevil Büyükelçisi Can İncesu da katılarak konuşmalar yaptılar. Konuşmalarında, bilimin ve eğitimin toplumların kalkınmasındaki önemine vurgu yaparak, ülkeler arası bilimsel iş birliğinin güçlenmesi gerektiğini belirttiler.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bilim Fuarı, katılımcılara yenilikçi projelerini sergileme imkânı sunarken, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin paylaşılması açısından da önemli bir platform oldu. Fuarın, önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımcıyla genişletilmesi ve uluslararası bilim dünyasında daha fazla ses getirmesi hedefleniyor.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.