güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Köşk Medrese hizmete açılıyor

Gültepe Mahallesi’nde bulunan Köşk Medrese’yi yeniden hayata kazandırmak için restorasyon çalışmalarının hızla tamamlandığını söyleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu tarihi eserin sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:49
Kaynak: İGF Haber
Köşk Medrese hizmete açılıyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yapımı devam eden çalışmaları saha yerinde inceleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, restorasyon çalışması ile ilgili şunları söyledi: “Gültepe Mahallesi’nde bulunan Köşk Medrese’yi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Hulusi Akar Bulvarı’na cephe olan, harika bir tarihi eserin bulunduğu yer burası. Eretna Beyliği hükümdarı Aladdin Eretna tarafından eşi Suli Paşa için yaptırılan 700 yıllık Köşk Medrese'mizin restorasyonu tamamlanmak üzere. Burayı Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzden almıştık.

Restorasyonunu tamamlanmasına çok az kaldı. Peyzaj düzenlemesine başlayacağız inşallah. Medrese içerisinde 4 oda ile Suli Paşa, oğlu ve torununun defnedildiği türbe mevcut. Kayseri için yeni bir heyecan başlıyor. Yeni bir ziyaret noktası hizmete giriyor. Burası misafirlerinizi getireceğiniz, zevkle zaman geçireceğiniz, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı tarihi bir mekân olacak. İnşallah bir ay içerisinde burası tamamlanmış olacak. 2024 yılında Köşk Medrese’yi vatandaşın hizmetine açacağız" dedi.    

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.