güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayseri Büyükşehir'den 8'nci kütüphane

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Mevlana Kütüphanesi’nin tanıtım törenine katıldı. Büyükşehir’in 8’inci kütüphanesi olarak hizmet vermeye başlayan Mevlana Kütüphanesi’nin ardından yakın zamanda 2 kütüphane daha hizmete alınarak kütüphane sayısı 10’a yükselmiş olacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2022 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 12:30
Kaynak: İGF Haber
Kayseri Büyükşehir'den 8'nci kütüphane

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
 

Kayseri’yi ‘kütüphaneler şehri’ yapma yolunda gayretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla 58. Kütüphane Haftası’nda hizmet vermeye başlayan ve özellikle öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlardan yoğun ilgi gören Mevlana Kütüphanesi’nin tanıtım töreni gerçekleştirildi. 

Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Elçibey Caddesi’nde faaliyet gösteren Mevlana Kütüphanesi’nin tanıtım törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve ilçe sakinleri katıldı. 

Program, Kuran-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincilerinden hafız Ahmet Sarıkaya’nın, Kuran tilaveti ile başladı. Törende, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kısa tanıtım filmlerinin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Allah’a şükürler olsun hizmetten hizmete koşuluyor, dayanışma içerisinde 16 ilçe belediye başkanıyla el ele gönül gönüle verip, bakanlarımızla, milletvekillerimizle, kamu idaresinde bulunan mülki amirlerimizle dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir şehirde hizmet etmenin onurunu taşıyoruz. Sayın valimize bir kez daha Kayserimize ‘hoş geldiniz’ diyor, inşallah hep beraber Kayseri’mizde güzel hizmetlere imzalar atacağımızı paylaşmak istiyorum” dedi.

“ÇAYLARIMIZ, ÇORBALARIMIZ BEDAVA”

Talas’ın üniversiteler şehri olduğunu, kitap dostu bir bölge olduğunu, en güzel imkânları sunacak şekilde kütüphane hediye ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Hizmeti ayağa getirme anlayışı içerisinde kütüphaneleri taşraya taşıyarak, sevgili yavrularımızın yararlanmasını sağlayacak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Hem öğrencilerimiz memnun oluyor hem de biz daha çok yavrumuza ulaşmış oluyoruz” diye konuştu. 

“EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Büyükkılıç, kütüphanelerin donanımlı, gereksinimlere cevap verecek nitelikte olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Kütüphanelerimizin içerisinde internet var, sosyal içerikli çalışmalar var. Çaylarımız, çorbalarımız bedava. Kütüphanelerimizde geniş, ferah ve modern okuma salonlarımız bulunuyor. Ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odalarımız mevcut. Bilgiye kısa sürede erişebiliyorlar. Yeter ki dijitalizosyonun esiri değil, dijitalizasyonu esir alan anlayışta teknofest gençliği yetişsin istiyoruz. Sizleri sadece bir harfe sığdırmak değil, Fatihlerin, Abdulhamid Hanların, Yavuz Sultan Selimlerin, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Cumhuriyet’in torunu anlayışı içerisinde yetişmenizi çok arzu ediyoruz. Eğitimi çok önemsiyoruz.”   

Kuran-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincilerinden hafız Ahmet Sarıkaya’ya teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “İstanbul’dan teşrif eden Ahmet Sarıkaya kardeşimize, hafızımıza özellikle ‘hoş geldiniz’ diyor, teşekkür ederken, onun şahsında görme engelli yavrularımız için sesli kütüphanelerimizin mevcut olduğunu, bu imkanları da kütüphanelerimizde sunduğumuzu teknik olarak buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

“BİRİZ, BERABERİZ, HEP BERABER KAYSERİ’YİZ”

Kitap sterilizasyon cihazı ile ultraviyole ışınları kullanarak ortalama 1 dakika içinde kullanılmış olan kitapların temizlenmesinin sağlandığının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Kitaplarla ilgili yayın çalışmalarını da sağlarken, KAYMEK marifetiyle verdiğimiz kurslarda yavrularımızın eğitimli, donanımlı, geleceğe ümit saçan, başarıdan başarıya koşan gençlerimiz olmasını her zaman önemsiyoruz. 10 tane kütüphanemiz ile sadece büyükşehir olarak değil, ilçe belediyelerimizin de yaptığı çalışmaları takip ediyorsunuz. Biriz, beraberiz, hep beraber Kayseri’yiz, hep beraber Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

ÖZHASEKİ’DEN, BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise kadim bir şehirde olduklarını dile getirerek, “Biraz önce bir kütüphanenin temelini attık, bugün bir kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Emin olun Kayseri’de bundan sonra da en güzel işleri göreceksiniz. Bu hizmete imza atan değerli başkanımıza yaptığı güzel hizmetlerden dolayı, Kayseri’deki bütün belediyelerimize ağabeylik ettiğinden dolayı, her bir ilçemize hizmet götürmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Allah nice güzel hizmet ödülleri versin” şeklinde konuştu.

“YA MEMDUH BAŞKAN YAPIYORDUR, YA DA BERABER YAPACAĞIZ”

Bu güzel şehre vali olarak atanmanın heyecanını yaşadığını belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, “Sayın Bakanımız Özhaseki ile konuşurken şöyle bir ifade kullanmıştı. ‘Sayın Valim hayal ettiğin her şeyi yap. Hayal ettiklerin Kayseri’ye yapılmıştır, ya Memduh Başkan yapıyordur, ya da beraber yapacağız’ dedi. Burada çok şey yapılmış” diyerek belediyelerin yaptığı hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, “Kütüphanemiz hayırlı olsun. Çok değerli Büyükşehir Belediye başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. İnşallah yapımı planlanan Hulusi Akar Bulvarı üzerindeki büyük kütüphanenin de temelini en kısa zamanda atmak üzere saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, protokol, tanıtım töreni gerçekleştirilen Mevlana Kütüphanesi’ni gezerken, gençlere ve çocuklara, sürpriz etkinlikler yapılırken, hediye kitaplar takdim edildi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.