güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YANGIN TEHLİKESİNE KARŞI BİÇERDÖVER ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Balıkesir Valiliği, yüksek sıcaklık ve rüzgarın oluşturabileceği yangın riski nedeniyle Balıkesir ve ilçelerinde biçerdöver hasadının bir günlüğüne durdurma kararı almıştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 10:45
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
YANGIN TEHLİKESİNE KARŞI BİÇERDÖVER ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 14 Haziran 2024 tarihinde yüksek sıcaklık beklendiği ve rüzgar etkisiyle biçerdöverle hububat hasadının yangın riskini artırabileceği belirtildi. Şehir genelinde hububat hasadının yangına neden olabileceği nedeniyle 1 gün ara verilmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerine göre hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken, orman yangınlarına karşı büyük bir risk oluştuğu kaydedildi. Biçerdöverle hububat hasadı sırasında pek çok kırsal mahallede biçerdövere bağlı yangınlar görüldüğü belirtildi.

Verilen bilgilere göre, hasat devam eden mahallelerde hava sıcaklıklarının normale dönene kadar belirtilen tedbirlere dikkat edilmesi önemle vurgulandı. Hasatların akşam 18.00 ile sabah 10.00 arasında yapılması, biçerdöverlerde yangın söndürme tüpleri ve su bidonlarının bulundurulması, su tankerlerinin hazır tutulması ve biçim yüksekliğinin kıvılcım tehlikesini azaltacak şekilde ayarlanması gerektiği bildirildi.

Ayrıca, biçim yapan mahallelerin Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'ne başvurarak hasadın hangi bölgelerde devam ettiğini bildirmesi gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşlardan maksimum dikkat ve hassaslık göstermeleri istendi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.