Vali Ustaoğlu, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığa olan bağlılığını vurgulayarak, İstiklal Marşı’nın bu ruhun en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.
Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy’un, Türk milletine “Korkma!” diyerek cesaret ve umut aşıladığını ifade eden Ustaoğlu, İstiklal Marşı’nın yalnızca bir şiir olmadığını, aynı zamanda milletin bağımsızlık iradesini ve vatan sevgisini yansıtan bir destan olduğunu vurguladı.
Vali Ustaoğlu, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir coşkuyla kabul edilen İstiklal Marşı’nın, o günden bugüne aynı heyecanla okunduğunu belirterek, “Bu marş, milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının, milli ruhunun ve ortak hassasiyetlerinin belgesidir,” dedi.
Mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anan Vali Ustaoğlu, kahraman gazilere de şükranlarını sundu. Haber: Oğulcan Bölükbaşı