güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

VALİ USTAOĞLU MUHTARLARI DİNLEDİ

31 Mart 2024 seçimlerinin ardından ilk olarak geçtiğimiz hafta Karesi İlçesine bağlı mahallelerin muhtarlarını dinleyen Vali İsmail Ustaoğlu bu kapsamdaki programlarına Altıeylül İlçesiyle devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
VALİ USTAOĞLU MUHTARLARI DİNLEDİ

Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, kurumların bölge ve il müdürleri, muhtarlar ve ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin yapılan ve planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli de yeni ve yeniden seçilen muhtarlara işbirliği içinde gerçekleştirecekleri çalışmalarda başarılar diledi.

Toplantının devamında İl Jandarma Komutan Yardımcısı Alb. Ali Taşyürek İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar, polis memuru Ayşegül Bayındır ise İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar ilgili sunum yaptılar.

Ustaoğlu, “Muhtarlar Ailemizin Bir Parçasıdır”

Toplantının sonunda değerlendirmede bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, milletten aldıkları yetkiyle beş yıllık süre içerisinde Balıkesir'e güzel hizmetlere vesile olmalarını gönülden temenni ettiğini söyledi. Ustaoğlu, “Muhtarlık müessesesi bizim kadim geleneğimizde köklü bir geçmişi olan bir müessesedir. Muhtarlık; devletin, İlin en ücra köşesine bile uzanan elidir. Vatandaşla devlet arasında adeta bir köprü olan; devletin şefkatini, merhametini vatandaşa hissettiren muhtarlarımız bizler için çok önemli bir konumdadır.” diye konuştu.

Toplantıda yapılan sunumlarda bilgi verilen konulara değinen Vali İsmail Ustaoğlu telefon dolandırıcılığına karşı muhtarlardan alacakları destekle mücadele gücünün artacağına dikkat çekti. Telefonla dolandırıcılıkta yaşlı vatandaşların daha çok risk altında olduğunun altını çizen Vali Ustaoğlu vatandaşların gerekirse tek tek ziyaret edilerek bu dolandırıcılık yönteminin anlatılmasını, gerekli uyarıların yapılmasını dile getirdi. Uyuşturucuyla mücadelede sokak sokak analiz yapıldığını ve çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Ustaoğlu devletin kılcal damarları olan muhtarlardan mücadeleye destek vermelerini dile getirdi.

Özellikle pandemi döneminde yürütülen çalışmalara muhtarlardan çok büyük destek gördüklerini belirten Vali Ustaoğlu, muhtarların vatandaşlara ulaşma noktasında sıkıntı çekilen alanlarda çok önemli bir görev üstlendiklerini vurguladı.

Yaz mevsiminin yaklaşması ve havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yangın riskinin arttığını hatırlatan Vali Ustaoğlu, muhtarların vatandaşlara hassas olunması gereken noktaları özellikle anlatmalarını istedi. Ustaoğlu, yangın konusundaki duyarlılığın büyük yangınların önüne geçilmesine önemli katkı sağladığını da yineledi.

Değerlendirmelerinin sonunda muhtarlara çalışmalarında başarılar dileyen Vali İsmail Ustaoğlu, kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirdi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.