güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Uygur: “Menfaatler Üst Seviyede Korunacak”

Ak Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Belgin Uygur, Yargı Reformu’nun 5. Paketi olan İcra ve İflas Kanunu ve çocuk teslimi ile ilgili değişikliklerin yer aldığı Ak Parti tarafından hazırlanan ‘İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçtiğini açıkladı. Uygur, kanun teklifiyle alacaklı ve borçlunun menfaatlerinin üst seviyede korunacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Uygur: “Menfaatler Üst Seviyede Korunacak”

Ak Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Belgin Uygur, Yargı Reformu’nun 5. Paketi olan İcra ve İflas Kanunu ve çocuk teslimi ile ilgili değişikliklerin yer aldığı Ak Parti tarafından hazırlanan ‘İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçtiğini açıkladı. Uygur, kanun teklifiyle alacaklı ve borçlunun menfaatlerinin üst seviyede korunacağını söyledi.

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplanan TBMM Adalet Komisyonunda görüşmeleri tamamlanan Yargı Reformunun 5. paketi, 8 ayrı kanunda değişiklik yapan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 54 maddeden oluşuyor. Teklifte, teknolojiyi dikkate alarak icra ve iflasta elektronik satışın düzenlenmesi ile uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan çocuk teslimine ilişkin, çocukların icranın konusu olmaktan çıkarılmasını içeren hükümler bulunuyor.

Ak Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Belgin Uygur, komisyon toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Temel hak ve özgürlüklerin daha etkin korunması, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının geliştirilmesi, adalete erişimin kolaylaştırılması, makul sürede yargılama ve yargıya güvenin artırılması, insan odaklı adalet anlayışı gibi ana ilkeler doğrultusunda hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi 2019 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. Sonrasında özgür birey, güçlü toplum ve daha demokratik bir Türkiye vizyonuyla hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı bu yılın Mart ayında Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Bilindiği üzere, yol haritası Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı olan yargı paketlerimizin 4 tanesini hayata geçirdik. Kamuoyunda 5’inci yargı paketi olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerini ve Adalet Komisyonunda tamamladık. Hayırlı olsun” dedi.

İcrayla Çocuk Almak Tarihe Karışıyor

Milletvekili Uygur, “Düzenlemeyle, boşanmış çiftlerin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan ve çocuklar üzerinde derin olumsuz etkiler bırakan ve 1932’den beri uygulanan çocukların teslim alınmasına ilişkin usul değişecek. Buna göre çocukların icra ile görülmesi düzenlemesi İcra ve İflas Yasası kapsamından çıkartılacak. Kamuoyunda çocuk haczi olarak da ifade edilen çocuk teslim usulü tarihe karışacak” dedi.

“Teslim Sırasında Uzmanlar Bulunacak”

Milletvekili Uygur, “Çocuk teslimine veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair işlemler, çocuğun üstün yararı gözetilerek psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimci ve rehber öğretmen gibi uzmanlar eliyle gerçekleştirilecek. Düzenlemeyle çocukların teslimi konusunda asıl sorumlunun hangi bakanlık olacağı sorunu ortadan kalkacak. Çocukların teslimi görevi Adalet Bakanlığı’nda olacak. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı taşra birimi olan Adli Destek Ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri teslim sırasında psikolog, pedagog gibi uzamanlar eşliğinde bu görev yürütecek. Hacizli malın satışında önce elektronik ortamda pey sürülüyor ancak mezat salonlarında yapılan satışla sürecin tamamlanması mümkün oluyor. Bu şekilde satış nedeniyle uygulamada pek çok şikâyet ortaya çıkıyor.  İcra ve İflas Kanunu’nda yapılması öngörülen değişikliklerle, alacaklı ve borçlu arasındaki hassas menfaat dengesinin daha güçlü şekilde korunmasını ve bu sürecin daha hızlı, daha az masraflı şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İcra sistemimizde mevcut olan hacizli malın mezat salonlarında satışına ilişkin uygulama kaldırılıyor” dedi. /Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.