1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeye göre, %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün litre başı tavsiye fiyatı 17,15 TL olarak belirlendi. Bu fiyat, çiğ süt desteği hariç olmak üzere üreticinin eline net geçecek tutar olarak açıklandı.
Kararda, soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üretici tarafından karşılanması durumunda, bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği ifade edildi. Ayrıca, yağ ve protein oranlarındaki her 0,1’lik değişim için ±25 kuruş fark uygulanacağı belirtildi.
Daha önce alınan karar doğrultusunda çiğ süt tavsiye fiyatının 3 aylık periyotlarla yeniden değerlendirileceği duyuruldu.
Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, fiyat düzenlemesiyle üreticinin maliyet yükünü hafifletmeyi ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Haber: Serhat Barış