güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TRENDYOL’UN 2028 YILI İÇİN HEDEFİ “19 BUÇUK MİLYAR DOLAR”

Bandırmalılara, mikro ihracat modelinden bahseden Bölge Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Cem Titiz, Trendyol’un 2028 yılı hedefinin 19 buçuk milyar dolar, Ticaret Bakanlığı’nın ise 375 milyar dolar hedeflediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 09:50
Kaynak: Oğulcan Bölükbaşı
https://www.bandirmayasam.com.tr
TRENDYOL’UN 2028 YILI İÇİN HEDEFİ “19 BUÇUK MİLYAR DOLAR”

Bandırma Ticaret Odası (BTO) ve Trendyol iş birliğinde "E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi" etkinliği düzenlendi. Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı olarak Bölge Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Cem Titiz yer aldı. Yönetici Titiz, sunumuna Trendyol e-ihracat sistemi ile ilgili video izleterek başladı. E-ihracatın 2023 yılında Trendyolda başladığını söyleyen Titiz, “Bandırmalı esnaftan Anadolu’daki tüketici firmasına kadar trenyolda E-ihracat yapabiliyor. Mikro ihracat, Trendyolda 2021 yılında pandemi dönemiyle birlikte başladı. O dönemde trendyolun çok aktif bir Televizyon reklamı vardı. Azeriler, çok fazla Türk dizileri izliyorlar. Alışveriş yapmak için Trendyol uygulamasını indiriyorlar ama sistem yurt dışı satışlarına izin vermiyordu. Bu sefer aracı firmalar oluşmaya başladı. Azerbaycan’daki vatandaş kendi adresini girdiğinde sipariş veremediği için Türkiye’den adres girmek zorunda kaldı. Daha sonra İzmir, Bursa, İstanbul gibi yerlerde aralojistik, depolar oluşturuldu. 2022 yılı Aralık ayında bu raporu çektiğimizde yaklaşık 1 milyar lira, Azeri sevk adresi olan bir potansiyel cura yakaladık. Azeri hükümeti ve Türkiye’de bunun ihracat kaydı yazılamıyordu. Paşaholding ile beraber Trendyol mikro ihracatı Azerbaycan’da 2023 yılı Nisan ayında başlattık.” dedi.

“2023 YILINDA 650 MİLYAR E-İHRACAT YAPILDI”

Azerbaycan’da başlayan mikro ihracatın daha sonra Suudi Arabistan ve körfez ülkelerde de başladığını söyleyen Titiz, “Mikro ihracat, Azerbaycan’da başladıktan sonra Gürcistan, Türkiye, İran gibi her yer bu modelden istedi. Bu bölgelerde de E-ticaret, Türkiye özellikle Avrupa tarafında 2023 yılı Kasım ayında başladı. Ardından Mikro ihracat modeliyle beraber Suudi Arabistan, Katar’da da satışlar başladı. 2023 yılında toplam 650 milyar E-ihracat yapıldı. Bu E-ihracatı ilk defa Trendyol’dan satış yapan 45 bin satıcıyla beraber yaptık. 2028 yılında E-ihracat, E-ticaret ülkemiz için de çok önemli çünkü döviz getiriyor. Ticaret Bakanlığı, Trendyol için 2028 yılında 375 milyar dolar olmasını hedefledi. Yüzde 10’unun E-ihracattan geleceğine inanıyor. Trendyol ise 2028 yılı için 19 buçuk milyar dolar hedefledi. 2023 yılında 5-6 ayda 650 milyar dolar yaptık. Bu yıl ilk 3 ayda geçen yıl yaptığımızın totaline ulaştık. Trendyol olarak 2028 yılında mikro ihracat modeli ile beraber Türkiye’nin yaptığı toplam ihracatın yüzde 5’inin, E-ihracat hedefinin de yüzde 50’sini hedefliyoruz.” diye konuştu. /Oğulcan Bölükbaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.