güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarım-İş’ten Çiftliğe Ziyaret

Tarım- İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek bir dizi görüşmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Tarım-İş’ten Çiftliğe Ziyaret

Tarım- İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek bir dizi görüşmelerde bulundu.

Ziyaret sonrası basınla bir araya gelen Tarım- İş Genel Başkanı İlhami Polat, “ülkedeki tarım politikaları çökmüş durumda, bunda büyük problem köylerin boşalıp şehirlere taşınmasıdır” dedi. İzmir Bölgesinde bulunan işyerlerini ziyaret ettiğini ifade eden Genel Başkan İlhami Polat “ Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde 87 çalışanımız var, onların sorunlarını yerinde görmek amacıyla bugün buraya geldik. Yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti” dedi.

Türkiye genelinde bütün iş yerlerimizi geziyoruz

Tarım -İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat “Kamuda 10 Bin 600 üye adına toplu iş sözleşmesi yapan etkili bir sendikayız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan sonra İzmir bölgemizin üyelerini ziyarete geldik. Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bizim İzmir şubesine bağlı bir iş yerimiz burada 87 arkadaşımız çalışmaktadır. Bu arkadaşlarımızın büyük bir kısmı geçici ve taşeron olarak çalışıp sonradan kadroya alınan arkadaşlarımızdır. Türkiye genelinde bütün iş yerlerimizi geziyoruz. İş yerlerimizde ki üyelerimizin dertlerini, sorunlarını yerinde görmek amacıyla bugün Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’ne ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu sorunları toplayarak bakanlığımıza iletiyoruz. Sorunu nasıl çözebiliriz diye istişareler yapıyoruz. Bizim de toplam Bin 50 tane geçici arkadaşımız var. Bu geçici arkadaşlara baktığımız zaman Bin 50 arkadaşımız Kanun Hükmünde Kararname ile ona uzatılması planlanan çalışma durumunu beklemektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yazılarımızı gönderdik, gerekli işlemleri sağlandı fakat Maliye Bakanlığı bununla ilgili imzayı atmadı.  İmza atıldığı takdirde Bin 50 arkadaşımıza onay çalışması sağlanacaktır. Diğer yandan taşeron arkadaşlar kadroya geçerken Bin 50 tane arkadaşımız kadroya geçirilmedi, taşeronda da bir sürü problemler yaşandı.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını destekliyoruz

KHK’nın 133.maddesinde belirtilen asıl iş kolu iş yönetmeliği ile ilgili hükümlerin değişmesi var. Özellikle 113.maddenin 3 ve 4.bendinin de kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Eğer o maddeler kaldırılamıyorsa taşerondan kadro olan arkadaşlarımız 2020 yılının Haziran ayına kadar hemen hemen aynı ücretle çalışacaklar. Yüzde 4 oranında 6 aylık bir dilimde artış sağlanacak ve 5+5, 2 tane ikramiyeler yayınlandı. Eğer, 113 değişmez ise 2020 yılının Haziran ayına kadar bu şekilde çalışacaklar ve 2021 yılında yapılacak toplu iş sözleşmesinden yararlanma olanağı da bulamayacaklar. Ülkedeki işsizlik oranı 10,8 seviyelerine çıktığı bugünlerde taşeron işçilerinin kadroya alınmalarını destekliyor ve olumlu buluyoruz. Koyunculuk Araştırma Enstitüsü 20 Bin dönüm arazi de 6 Bin hayvan yetiştiriyor. Tarımın zor günlerinde böylesine kuruluşlara sahip çıkmak zorundayız. Ülkede bulunan 51 Araştırma Enstitüsüne ülkenin büyük ihtiyacı var. Bu kuruluşlar ülkenin stratejik kurumlarıdır. Unutmamalıdır ki su ve toprak olmadan bir ülkenin var olabilmesi mümkün değildir. Koyunculuk Araştırma Enstitüsü daha da rantabl kullanmak zorundayız. Bunun içinde modern laboratuarlarla modernize edilmelidir. Ara eleman sıkıntısı giderilmeli, usta çırak ilişkisi düzenlenmelidir. Çünkü insansız tarım yapılamaz.

Ülkenin Tarım Politikaları Ne Yazık Ki Çökmüştür

 Açık yüreklilikle ifade edeyim ki, ülkenin tarım politikaları ne yazık ki çökmüştür. Bakanlık tüm iyi niyetleriyle hareket etse de ithalatın önünün açılması tarımın sonunu getirmektedir. İthalatın başlamasıyla köyler tamamen boşalmaya başladı. Uygulanacak politikalarla genç nüfusun köylere geri dönmesi sağlanmalıdır. Bunun için her köye çoban istihdam edilmesini öneriyoruz. Çoban sıkıntısı giderilmelidir. Ahmet Türkmen/Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.