güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SUSURLUK’TA ÖĞRENCİLERE AŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

Aşı Haftası dolayısıyla Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilere aşının önemi anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 09:10
Kaynak: Oğulcan Bölükbaşı
https://www.bandirmayasam.com.tr
SUSURLUK’TA ÖĞRENCİLERE AŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

24-30 Nisan arasındaki hafta olarak kabul edilen Aşı Haftası dolayısıyla Susurluk’ta çeşitli okullarda etkinlikler düzenlendi. Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında öğrencilere aşının önemi ve neden aşı olunması gerektiği anlatıldı. 
İlçe Sağlık Müdürlüğü Hekimi Ali Furkan Duman, Aşı Sorumluları Gülcan Bayram ve Aysun Özalp Subaşı düzenlenen etkinliklerde öğrencilere eşlik ederek aşı konusunda bilgi verip tüm soruları yanıtladı.
 İlçe Sağlık Müdürlüğü Hekimi Ali Furkan Duman, “Aşılar hastalıklara karşı koruma amacıyla kullanılan, içerisinde zayıflatılmış mikropları ya da mikropların bazı parçalarını bulunduran tıbbi ürünlerdir. Aşılar uygulandığında, vücutta hastalık oluşturmadan bağışıklık sistemini uyararak mikroplara özgü antikor adı verilen savunma maddeleri oluşmasına yol açar. Bu sayede hastalığı oluşturan mikrop vücuda girdiğinde, antikorlar mikropları yok ederek hastalığı önlemiş olurlar. Aşılamaların temel amaçlarından birinin de bireysel korumadan ziyade toplumsal bağışıklama sağlama ve bu sayede hastalığın yeryüzünden silinmesi olduğu unutulmamalıdır. Bunun için de toplumun büyük kesiminin mümkünse tüm çocukların aşılanması çok mühimdir. Aşılanmamış kişiler yalnızca kendilerini değil bağışıklığı düşük olan kanser hastaları, yeni doğanlar, organ nakli olmuş kişiler gibi birçok riskli gruptaki insanı da tehlikeye atmaktadır. Bu yüzden aşı yaptırmak topluma karşı bir görev olarak görülmelidir.” dedi. /Oğulcan Bölükbaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.