güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SU TARTIŞMASI ANKARA’YA ULAŞTI!

Balıkesir’de su faturalarındaki indirimle ilgili tartışmalar Ankara’ya taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
SU TARTIŞMASI ANKARA’YA ULAŞTI!

* AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  “Yaptık, oldu. Su tarifelerinde TÜFE zammını iptal ederek %50’ye varan indirimler yaptık.” diye bir paylaşım yaptı. Sanayi Bakanı Varank da Yılmaz’ın twitini , “CHP’li İstanbul ve Eskişehir belediyeleri suya zam yaparken, Ak Partili Balıkesir Belediyesi indirim yaptı.” diye paylaştı.

* CHP İl Başkanı Serkan Sarı, bu paylaşımlar sonrası sert bir açıklama yaparken,  ” Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Yücel Yılmaz anlaşılan o ki algı siyasetine  Bakan Varank’ı da ortak etmiş. Balıkesir halkını kandırdığı yetmiyormuş gibi sıra Bakanlıklara gelmiş anlaşılan. BASKİ’nin yalanları Ankara’ya ulaştı. Halkımız ilk faturalarını eline aldığında indirim vaadleri sonrasında su faturalarına hiç indirim yapılmadığını görecek, peki o zaman halkımıza ne cevap vereceksiniz merak ediyorum.” dedi.

Başkan Yılmaz : “Yaptık Oldu”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen hafta suda yeni fiyat tarifelerini belirlemesinin ardından, CHP’liler suda yüzde sıfırın indirim yapıldığını iddia etti. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise sosyal medya hesaplarından “Yaptık, oldu… Su tarifelerinde TÜFE zammını iptal ederek %50’ye varan indirimler yaptık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda, Balıkesirli hemşehrilerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz.” mesajını paylaştı.

Bir Paylaşım Da Bakan Varank’tan !..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Başkan Yılmaz’ın bu paylaşımını “Bu hafta, CHP’li İstanbul Belediyesinin % 25, CHP’li Eskişehir Belediyesinin %70 zam yaptığı suya; Ak Partili Balıkesir Belediyesi %50’ye varan indirim yaptı.” sözlerini ekleyerek paylaştı.

“Vay Memleketin Haline…”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı bu paylaşımların ardından sert bir açıklama yaptı. “BASKİ’nin su yalanı Ankara’ya ulaştı” diyen Sarı’nın açıklaması şöyle:
“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Yücel Yılmaz anlaşılan o ki algı siyasetine Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı da ortak etmiş. Balıkesir halkını kandırdığı yetmiyormuş gibi sıra Bakanlıklara gelmiş anlaşılan. Vay memleketimin haline ülkeyi yöneten anlayışa bakar mısınız ? Bir Bakan hiç mi hesap yapmaz, hiç mi bir bilgiyi araştırmaz, sosyal medyada duyduğun her şeyi doğru mu sanıyorsun sayın Bakanım. Senin ‘%70 zam yaptı’ dediğin Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin zamdan sonra ki fiyatı 13,50 TL. Balıkesir halkına zam üstüne zam yaparak satılan 17,56 Tl’lik su fiyatına yaklaşmadı bile, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin %25 zammı da Balıkesir’in ‘%50 indirim yaptık’ dediği su fiyatına ancak ulaşabildi.”

“İndirim Yok”

“Benzer büyüklükte CHP’li bir belediyenin bin 200 personel ile yaptığı işi siz 3 bin 500 personelle yapamıyorsunuz, bunun bedelini de Balıkesir halkına ödetmeye çalışıyorsunuz. Sonuç olarak 17,56 TL olan su fiyatı hala 17,56 TL’den satılmaya devam ediyor, yapılan hiç bir indirim yok. Balıkesir halkını fahiş su tarifeleriyle yıllardır mağdur eden AKP anlayışı bu gerçek dışı beyanlarla halkımızı kandırmaya çalışıyor. Kasım 2021’de bugüne 0 zam yaptıkları suyu ‘müjde suya 6 ay zam yapmıyoruz, bu da %50 indirime denk gelir’ diyerek aldatılmaya çalışan halkımız ilk faturalarını eline aldığında indirim vaadleri sonrasında su faturalarına hiç indirim yapılmadığını görecek, peki o zaman halkımıza ne cevap vereceksiniz merak ediyorum. Siz sosyal belediyeciliği tamamen yanlış anlamışsınız …”

“Şaşkınlıkla Takip Ediyoruz”

“Balıkesir’de yapmadıkları su indirimini algı siyasetiyle aşmaya çalışan AKP’li kadrolar şimdi de Bakan Mustafa Varank’ı bu sürece dahil ettiler. Hep birlikte şaşkınlıkla takip ediyoruz, Ankara Büyükşehir Belediyesinde olduğu gibi AKP’nin suya indirim talebini Balıkesir’de CHP Grubu olarak meclise taşımış ve AKP siyasetinin samimiyetini görmek istemiştik. Verdiğimiz önergeler sonrasında önce ‘biz zaten indirim yapacaktık bu önergeye gerek’ yok dediler, sonra ‘%40 indirim yaptık’ dediler. Mecliste ‘bu indirimi bize anlatın’ dediğimizde bir cevap veremediler. Şimdi ‘6 ay zam yapmaya ara verdik’ kararını suya indirim olarak anlatmaya çalışıyorlar.” /Memet Koşar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.