Etkinlikte yaklaşık 100 fidan toprakla buluşurken, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar doğaya katkıda bulunmanın heyecanını yaşadı.
Etkinliğe, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Poyraz, Nüfus Müdürü Fatih Ateş, İlçe Müftüsü Dr. Abdülhamit Pehlivan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tunç ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve öğrenciler katılım sağladı.
Yüksek “Gelecek Nesillere Daha Yeşil Bir Dünya Bırakmalıyız”
Bandırma Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek, Fidan Dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “21-26 Mart haftası, 1970 yılından itibaren Gıda ve Tarım Örgütü tarafından başlatılan önemli bir farkındalık dönemidir. Bugünü kutlamaktaki amacımız, orman sevgisini ve bilincini artırmak, erozyonla mücadele etmek ve daha fazla fidan dikimini teşvik etmektir. Diktiğimiz her fidan, geleceğe bırakacağımız en değerli miraslardan biridir. Bu anlamlı haftanın hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlerden bol bol fidan dikerek doğaya katkıda bulunmanızı rica ediyorum. Etkinliğimizin ve haftamızın hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Teşekkür ederim”
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ise üniversite olarak çevreye duyarlı projelere önem verdiklerini vurgulayarak, “Öğrencilerimizle birlikte bu tür etkinliklerde yer alarak doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar, BANÜ Spor Vadisi’ne dikilen yaklaşık 100 ağacın can suyunu vererek etkinliği tamamladı. Etkinlik, doğaya katkıda bulunmanın mutluluğunu paylaşan katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi. Haber: Serhat Barış