güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SINDIRGI'DA 19 MAYIS ULUSLARARASI KORTEJLE RENKLENDİ

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu 35 ülkenin katıldığı Uluslararası kortejle renklendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2022 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
SINDIRGI'DA 19 MAYIS ULUSLARARASI KORTEJLE RENKLENDİ

20 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışması öncesi Sındırgı sokaklarında kültür buluşması yaşandı.

Sındırgı’da gerçekleştirilen Uluslararası festivallerde bir davet geleneği haline gelen kortej ve anonslarla davet Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışması içinde gerçekleştirildi. 35 ülkeden 100’yakın sporcunun, protokol ve vatandaşların katıldığı Uluslararası Atlı Okçuluk Korteji gerçekleştirildi.

Amerika, Almanya, Avusturya, İsveç, Bulgaristan, Endenozya, Ürdün, Suriye, Kanada, Pakistan, Malezya, Tayland, Güney Afrika, İsviçre, İran, İtalya, Japonya, Kırgızistan, Kazakistan, Tayvan, Romanya, Finlandiya, Yunanistan, Moğalistan, Moldavya, Katar, Kuveyt, Umman, İspanya, Fransa, Saudi Arabistan’dan 100’e yakın sporcu yöresel kıyafetleri ve atlarıyla korteje katılarak Sındırgı sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. 20 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışmasına araç üzerinden anons ile davet de gerçekleştirildi. Korteje yabancı konukların yanı sıra ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sındırgı Atatürk Stadyumu önünde başlayan kortej Sındırgı Geleneksel Türk Sporları merkezinde son buldu. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da at üzerinde korteje eşlik etti.

Sındırgı Belediyesi tarafından resmi törenlerde ve kortejlerde kullanılmak üzere Sındırgılı sanayiciler işbirliği ile restore edilen 1960 model Gas marka araç da kortejle görücüye çıktı. Eski yılları anımsatan ve bir zamanların dolmuşu olan araç Cumhuriyet Meydanında farklı zamanlarda sergilenerek hatıraları yaşatacak. /Memet Koşar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.