güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞEHİT ASKERİN ACI KADERİ

Terhisine iki ay kala Gaziantep’te karakola yapılan havan saldırısında şehit düşen Balyalı Piyade Er Oktay Salar’ın dört yıl önce lisede ‘Silahını Bırakmayan Asker’ adlı oyunda şehit rolünü oynadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ŞEHİT ASKERİN ACI KADERİ

Gaziantep Köprübatı Hudut Karakolu’na, Suriye’den teröristlerce yapılan havan saldırısında 12 Mayıs’ta şehit olan Piyade Er Oktay Salar’ın şehit haberi, okul arkadaşlarını kahrederken Salar’ın şehadete ulaşmadan dört yıl önce Balya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Bölümü’nde okurken arkadaşlarıyla sahneledikleri ‘Silahını Bırakmayan Asker’ adlı tiyatro oyununda da şehit rolünü oynadığı öğrenildi.

Oktay Salar’ın tiyatro gösterisinde şehit rolünü üstlendiğini anlatan sınıf arkadaşı Şükrü Alan, “18 Mart 2018’de Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreninde oyunu Yusuf Çağlayan, Mehmet Ramazan Yılmaz, Hüseyin Yoldaş ile birlikte sahnelemiştik. Silahını Bırakmayan Asker adlı oyunumuzda da rahmetli şehidimiz o gün de şehit rolünü oynamıştı” dedi.

“Biz Senden Sadece Rol Yapmanı İstemiştik”

Uçak bileti bulamadığı için cenazeye katılamayan şehidin arkadaşı Şükrü Alan, sosyal medya hesabından oyunun fotoğraflarını paylaşarak şunları yazdı:

“18 Mart 2018’de Türk Bayrağını üstüne örterken söylediklerim boğazıma düğümlenip içim ürpermişti. Biz senden sadece kıpırdamadan rol yapmanı istemiştik. Canımızdan can gitti be Oktay… Kanınla, Canınla mayaladığın bu topraklar, bu Aziz Vatan sana minnet borçlu. Ruhun şad olsun ey Mehmetçik…” /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.