güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞEHİDİMİZ VAR

Gaziantep Karkamış 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında görev yapan Balya Çamavşarlı Piyade Er Oktay Salar gerçekleşen hain terör saldırısında şehit oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 00:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ŞEHİDİMİZ VAR

Milli Savunma Bakanlığı, Gaziantep’teki Köprübatı Hudut Karakolu’na yapılan hain terör saldırısı sonucunda yaralanan 4 askerden birinin şehit olduğunu açıkladı.

YPG/ PKK tarafından Suriye’den gönderilen havan mermileri, Gaziantep’in Karkamış ilçesine düştü. Teröristlerin düzenlediği saldırıda, 10’u aşkın havan mermisi ilçedeki boş alanlara düşerken bir mermi ise Köprübaşı Hudut Karakolu’na isabet etti. Hain saldırıda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaş yaralandı. Yaralanan 4 askerden biri şehit düştü.

Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı

Konuya ilişkin MSB’den yapılan açıklamada, “Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

“Bölge Ateş Altına Alınmaya Devam Etmektedir”

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

“21 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

Saldırı sonrası başlatılan operasyon kapsamında teröristlere misliyle karşılık verildiği vurgulandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/YPG’nin Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakoluna yönelik saldırısı sonrasında ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa kapsamında cezalandırma atışları gerçekleştirildi. Atışlar sonucu ilk belirlemelere göre 21 terörist etkisiz hale getirildi. /Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.