Tuğba Kuruyemiş Satış Temsilcisi Kubilay Tortumuş, Ramazan Ayı İle Birlikte Hurma Satışlarının Arttığını Ancak Geçen Senelere Nazaran Satışlarda Artış Olmadığını belirtti.
Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte hurma satışlarında yaşanan artış bu sen de devam ediyor. Hurma çeşitleri ve fiyatları hakkında bilgi edindiğimiz Tuğba Kuruyemiş Satış Temsilcisi Kubilay Tortumuş, sorularımızı cevapladı. Tortumuş, bu sene Ramazan Ayı’na özel olarak getirtilen Taze İran Hurması’nın yanı sıra Medine ve Kudüs Hurması olmak üzere 3 çeşit hurma satışta sunduklarını belirtti.
Tortumuş, yaptığımız röportajda şunları söyledi, “Ramazan geldiğinde kuruyemişçilerde hurma daha çok tercih ediliyor. Taze İran Hurması, Medine ve Kudüs Hurmaları var. Fiyatları da birbirlerine göre değişiklik gösteriyor. Şu an en uygun hurma Ramazan’a özel getirdiğimiz Taze İran Hurması ve halkımız da en çok bu hurma çeşidini tercih ediyor. Medine ve Kudüs hurmalarımızın Ramazan dışında da satışına devam ediyoruz. Kilo bazında Taze İran Hurması 24 liraya, Kudüs Hurması 88 liraya ve Medine Hurması 82 liraya satılıyor.
Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte tabi ki hurma satışlarımız arttı. Satışlar geçen seneye göre daha iyi diyemeyiz ama çok düşükte diyemeyiz. İlk gün satışlarında geçen senelere bir göre artış yok,” dedi. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci