Motosikletli Polis Timleri, pandemi tedbirlerine uymayan vatandaşlara yönelik denetimlere Sahil Bandı ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor.
Bandırma’nın çeşitli noktalarında görev yapan emniyet güçleri pandemi tedbirleri kapsamında belirlenen maske ve mesafe kurallarına uymayan vatandaşları tespit ediyorlar. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Polis Timleri de görev yerleri olan Sahil Bandı ve Cumhuriyet Meydanı’nda gün boyu denetimler gerçekleştirerek kuralları ihlal eden vatandaşları önce uyarıyorlar ancak uyarlar da fayda etmeyince cezai işlemleri başlatıyorlar.
“Sanki Ceza Yemek İçin Uğraşıyorlar”
Yaşanan olayda bir şahsı uyaran yunus ekipleri, yalnızca 5 dakika sonra aynı şahsa ceza kesmek zorunda kaldı. Sigara içen şahsa uyarıda bulunan ekipler, aynı istikametten sadece 5 dakika sonra tekrar geçtiklerinde sanki hiç uyarılmamış gibi sigara içmeye devam eden şahsa 900 lira para cezası uyguladılar. Yaşanan bu gidi durumlar; “Polisimiz iyi niyetli ama vatandaşlar fazla mı ihmalkar?” sorusunu akıllara getiriyor. /Umut Osman Sunci