güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

PERSEİD METEOR YAĞMURU EN İYİ DUTLİMAN’DAN İZLENİR

Gökyüzü tutkunları, yılın en etkileyici olayı PERSEİD Meteor yağmuru için Bandırma’nın Dutliman Mahallesi’nde buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 00:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 00:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
PERSEİD METEOR YAĞMURU EN İYİ DUTLİMAN’DAN İZLENİR

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Bilim Sanat Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Perseid Meteor Yağmuru gözlem etkinliği 12 Ağustos tarihinde unutulmaz bir gökyüzü şölenini izleme imkanı sağlayacak. Perseid Meteor yağmurunun en dikkat çekicisi 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece yaşanacak. Bilim adamlarınca saatte 60 ila 100 kadar göktaşı görülmesi beklenen gecede meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Bilim Sanat Merkezinin ortaklaşa düzenlediği bu görsel şölen katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak. Bu etkinliğe gelen vatandaşlar yanlarında kamp sandalyesi ve içeceklerini getirmesi hususunda bilgi veren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü ve Bandırma Kent Konseyi Yürütme üyesi Dr. Mustafa Cem Aldağ herkesi etkinliğe davet ediyor.

Aldağ “Gökyüzü şenliğini izleyebilmek için şehir ışıklarından uzak bir yer olması gerek”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü ve Bandırma Kent Konseyi Yürütme üyesi Dr. Mustafa Cem Aldağ, “ Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşur. Bu meteor yağmurları, Güneş'in etrafında dönüşü sırasında Dünya'nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden her yıl aynı dönemde gözlemleniyor. Neden Dutliman yolunda bu etkinliği düzenledik derseniz eğer,  gökyüzü şenliğini izleyebilmek için şehir ışıklarından uzak bir yer olması gerekiyordu.  Her yıl Temmuz sonu - Ağustos başı civarında gözlemlenebilen olay en yoğun 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece gözlemlenir. Kahraman Takımyıldızı (Perseus) bölgesinde gözlemlendiğinden Perseidlere gök taşı yağmuru adı verilmiştir. Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Bilim Sanat Merkezi ortaklaşa Dutliman yolunda gözlem noktası oluşturduk. Halkımızı bu etkinliğe bekliyoruz. Kamp sandalyelerinizi ve termoslarınızı yanınıza almayı unutmayın. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.