güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Mutfaktaki Yangın Bacayı Sardı

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı Mehmet Tanrıkut yaptığı açıklamada mutfaktaki yangının bacayı sardığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2018 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Mutfaktaki Yangın Bacayı Sardı

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı Mehmet Tanrıkut yaptığı açıklamada mutfaktaki yangının bacayı sardığını söyledi.

               

Mehmet Tanrıkut, tüketilen sebze ve meyvenin tarladaki fiyatının pazara geldiğinde üç, beş kat arttığını ve aynı durumun, et, ekmek ve sütte de yaşanmakta olduğunu belirterek, son günlerde Suriye’den patates ithal eder duruma gelindiğini, etin de yurt dışından ithal edildiğini ifade etti. Tanrıkut,  gıda güvenliğinde Nişasta Bazlı Şekerin, Pancar Şekerini ezeceği bir özelleştirme sürecinde tüketici, obeziteden, kansere, kısırlığına doğru hızla koşturulduğunu da sözlerine ekledi.

 

Haksız bir rekabet oluşturulmakta

 

Mehmet Tanrıkut açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaklaşık dokuz aydır tüketici sağlığıyla oynayan firmaları açıklamamaktadır. Neleri yediğimizi, içtiğimizi bilemiyoruz. Gıda da hile ve tağşiş yapan firmaların açıklanmamış olması hile karları cesaretlendirerek haksız bir rekabete neden olmakta. Dışarıda kesilerek ithal getirilen ucuz etlerin üzerinde daha hala 'Menşei Türkiye' yazmakta; bunlar '869 barkoduyla', 'helal usullerine uygun' ibareleriyle imtiyazlı marketlerde satılmaktadır. Sonra da bu ithal etler gümrük kapılarında E.Coli 0157 taşıdığı, sağlıksız olduğu için yakalanabilmektedir? Gıda kodeksi değiştirilerek ekmeğimiz gizlice 50 gram daha küçülmektedir. İçtiğimiz süt üreticide 1,5, ambalaja girip bakkala geldiğinde 4 liradır. Bu süt peynir olunca 30-40 liradan satılmaktadır. Elektrikte hırsızlamayı, 'kayıp-kaçağı' biz ödüyoruz. Suda, doğalgazda, benzin fiyatlarında dünya şampiyonluğunu biz Türk Tüketicileri olarak hiç kimseye kaptırmıyoruz (!)... Müşteri olarak bankamatiğe kartımızı soktuğumuzda; öğrenci olarak ilk, orta öğretim,
üniversite sınavlarına girdiğimizde; hastanede muayene olduğumuzda; eczaneden ilaç aldığımızda ücret ve farkları biz ödüyoruz. Hatta Deli Dumrul'u bile kıskandıracak şekilde, değil geçmediğimiz; duymadığımız, görmediğimiz köprülerin bile geçiş ücretini biz ödüyoruz!... Son olarak hazırlanan bir tebliği ile tüketicinin hak arama yolları da kısıtlanmaktadır. 1011 Tüketici Hakem Heyeti'nin sayısın 311' e kadar indirilmesine olanak sağlayan çalışmalar son aşamasındadır. İşte Türkiye' de Tüketici Haklarının durumu. Ahmet Türkmen/Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.