Paşakent Mahalle Muhtarı Nurten Sarıaltın, geliştirdiği örnek sosyal sorumluluk projesiyle ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.
Paşakent Mahalle Muhtarı Nurten Sarıaltın, ihtiyaç sahibi ailelere dokunmak isteyen vatandaşlarla birlikte yardım çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Sosyal sorumluluk projelerine severek devam ettiğini ifade eden Muhtar Sarıaltın, “İnsanların mutluluklarını görmek beni daha da çok mutlu ediyor,” dedi.
Yardımlar Devam Ediyor
Muhtar Sarıaltın, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere gelen bağışlarla dolu muhtarlık ofisinde gerçekleştirdiğimiz özel röportajda şunları söyledi, “Vatandaşlar, ihtiyaç fazlası olan eşyalarını muhtarlığımıza getiriyorlar. Şu ara medikal ürünler gelmeye başladı. Bilinçli vatandaşlar, bir başka hasta daha rahat edebilsin diye tekerlekli sandalyeler başta olmak üzere çeşitli medikal ürünleri getiriyorlar. İhtiyaç sahibi ailelerimize her şekilde dokunmaya çalışıyoruz.
Bütün bunları yardımda bulunmak isteyen ailelerle birlikte yapıyoruz. Bize gelip danışıyorlar ve biz de ihtiyaç sahibi olan aileleri kendilerine bildiriyoruz. Destek olmak isteyen kişiler, bizimle iletişime geçerlerse doğru yerlere, doğru insanlara bağışta bulunduklarını görebilirler.”
Muhtarlık Değil, Sanki Kütüphane
Diğer taraftan da muhtarlık ofisinde kurduğu mini kütüphaneyi geliştirmeye çalışan Muhtar Sarıaltın, ders kitapları da dahil olmak üzere bir çok çeşit kitapla hem öğrencilere, hem de okumak isteyen vatandaşlara katkı sağlıyor.
Konu ile ilgili bilgiler paylaşan Muhtar Sarıaltın, “Muhtarlığımıza bir kütüphane de kazandırmak istedim. Bu yüzden kitap toplamaya başladım. Vatandaşlar ellerindeki kitapları paylaşmak istiyorlar. Mahallemdeki aileler bu konuda çok duyarlılar. Geçtiğimiz gün bir mahalle sakinimiz en çok kitap okuyan çocuğumuza kitap hediye etmek istedi. Ben de muhtarlığımıza gelip en çok kitabı okuyan bir kızımıza destekte bulundular. Her iki tarafta çok mutlu oldu. Kütüphanemize gelip kitap almak isteyen ve kitap bağışlamak isteyen arkadaşlarımıza kapımız her zaman açıktır,” dedi. /Umut Osman Sunci