AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile bir araya geldi.
Milletvekili Çelik: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sn. Derya Yanık ile bir araya geldiğimiz görüşmede, ilimizle ilgili konularda istişarelerde bulunduk” dedi.
Yapımı Tamamlanan Karesi Huzurevi’nin Personel İhtiyacı Görüşüldü
Çelik: ”Karesi İlçemiz Adnan Menderes Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Karesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hizmete girebilmesi için ihtiyaç duyulan personel konusunu Sayın Bakanımıza ilettik” dedi.
Balıkesir Yakından Tanıdığım Ve Sevdiğim Bir İlimiz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: “Balıkesir, yakından tanıdığım ve sevdiğim bir ilimiz, bu sene içerisinde açılışını planladığımız huzurevimizin personel ihtiyacını azami derecede karşılayacağız” dedi.
İlimizin İhtiyacını Karşılayacak
Çelik: “12 dönüm arazi üzerine inşa edilen Karesi Huzurevi’nin, peyzaj işlemlerinin bu yılın ilk çeyreğinde bitirilmesi ile birlikte hizmete alınması planlanmaktadır ve açılışının ardından ilimizin bu alandaki ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.
Engelsiz Yaşam Merkezi
Çelik: “Sayın Bakanımıza ilettiğimiz bir diğer konu da, Balıkesir Engelsiz Yaşam Merkezi oldu.
63 kişi kapasiteli yatılı engelli bakım kuruluşu için Paşaalanı Mevkii’nde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından arsa tahsisi sağlanmıştır.
Balıkesirli hayırseverlerimizin desteği ile hayat bulacak olan projenin hızlandırılması konusunda Sayın Bakanımızın desteğini istedik” dedi.
Rehabilitasyon Merkezi
Çelik: “Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışmanlığı Merkezi konusu da Sayın Bakanımızla istişare ettiğimiz bir diğer konu oldu” dedi.
Engelli Hemşehrilerimiz Ve Ailelerine Destek
Çelik: “Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışmanlığı Merkezi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gümüşçeşme Mahallemizde bulunan 4 dönüm arsanın tahsisi yapılmıştır. Gerekli işlemlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 yılı yatırım planına alınan merkezde; 24-60 yaş aralığında, ilimizde ikamet eden, ev ortamında ailesinin yanında yaşayan engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması, engelli bireyler ile ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ile psikososyal rehabilitasyon hizmeti, gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin yürütülmesi planlanmaktadır. Böylelikle engelli hemşehrilerimiz ve ailelerinin karşılaşmış oldukları sorunların çözümüne katkı sağlanmış olacaktır” dedi.
Aile Bakanı Balıkesir’e Geliyor
Çelik: “İlimizle ilgili ilettiğimiz konulardaki hassasiyetleri ve misafirperverlikleri için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.
Huzurevimizin açılışı için Sayın Bakanımızı Balıkesir’e davet ettik, kendisini ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.
Balıkesir’e Hizmet Ve Desteğe Devam Edeceğiz
Yanık: “Huzurevimizin açılışı vesilesiyle, Balıkesir’e gelmek arzusundayım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Balıkesir’e hizmet etmeye ve Balıkesir’i desteklemeye devam edeceğiz” dedi. /Haber Merkezi