güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Memişler, “Gayrimenkul Sektöründe İşler Durma Noktasına Geldi”

Yakın zamana kadar Bandırma’nın en hareketli sektörlerinden biri olan Gayrimenkul Danışmanlığı, özellikle son günlerde piyasalarda ki olumsuzluktan etkilenmiş görünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Memişler, “Gayrimenkul Sektöründe İşler Durma Noktasına Geldi”

Yakın zamana kadar Bandırma’nın en hareketli sektörlerinden biri olan Gayrimenkul Danışmanlığı, özellikle son günlerde piyasalarda ki olumsuzluktan etkilenmiş görünüyor.

Şehrin hızla büyümesine ve sanayileşmesine bağlı olarak nüfusun artmasıyla birlikte, kentte yapılaşmada hızla büyüdü. Durum böyle olunca da Gayrimenkul sektöründe ki hareketlilikte gözle görünür bir şekilde artmış oldu.

Ancak son aylarda piyasalardan olumsuz etkilenen birçok esnaf gibi Gayrimenkul sektörü de bu olumsuzluktan etkilendi.

İşlerin durma noktasına geldiğini söyleyen Bandırma’nın en eski Gayrimenkul Danışmanlarından biri Varol Memişler konu hakkında verdiği bilgilerde şu ifadeleri kullandı. Memişler, “Bandırma’da konut yapımında son 3-4 senedir yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bunun nedenlerinin başında bölgemizde kurulacak olan sanayi bölgesi ve büyük liman projesi geliyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin de yaşanan bu hareketliliğe büyük katkısı var. Rektörümüzün geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre üniversiteye iki fakülte daha kurulacakmış. Dolayısıyla bunlar bir istihdamı ve şehrimizin yoğunlaşmasını işaret ediyor.

Bandırma konumu itibariyle de oldukça stratejik bir bölgede yer alıyor. Bu durum da yatırımcıların iştahını kabartan başka bir etkendir. Tüm bunlarda Bandırma’daki gayrimenkul fiyatlarının her geçen sene %20-25 civarında artmasına sebep oluyor. Bandırma’da gayrimenkul almak ya da kiralamak biraz pahalı ama alınacak olan herhangi bir gayrimenkul gelecek için çok iyi bir yatırım olacaktır. 10 – 15 sene sonra Bandırma’da inanılmaz bir gayrimenkul sıkıntısı yaşanacak.

Emlak sektörü son zamanlarda durgun günler geçiriyor. Piyasada para yok. Para yastık altındaymış gibi geliyor ve Bandırma’da ev fiyatları da gerçekten çok yüksek. 3 artı 1 sıfır evler 300 lira civarında seyrediyor. Bandırma’da artık 2 trilyona kadar astronomik fiyatları olan konutlar var. Lüks sayılabilecek evlerin kiraları 1500 hatta 2000 liraya kadar çıkabiliyor. Konut satışlarının pahalı olmasının sebebi yer sahiplerinin konut yapanlara yerlerini pahalıya satmalarından da kaynaklanıyor. Siyasi istikrarsızlık ve bunun getirmiş olduğu ekonomik bunalımlar da insanların ev alma lüksünü engelliyor. Bu sebeplerden dolayı emlak sektörü şu an çok durgun bir hal aldı. Bandırma’da ev ve arsa satışları çok düştü. Şu an piyasa ölü durumda,” dedi. /Levent Karaçay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.