Bağcılık ve üzüm üretimi konusunda çalışmalar yürüten Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği farkındalık yaratmak amacıyla, Marmara Adası Çınarlı mahallesinin bağlarından toplanan üzümlerden yapılan koruk suyu günü düzenledi.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, Koruk Suyu Günü’nü geçmişi hatırlamak ve üzüm üretiminin önemine işaret etmek için düzenlendiği belirtildi. Çınarlı’nın ve Marmara Adası’nın geleneksel ürünlerinden birisi olan Koruk Suyu, bugün Ada’da üzümden üretilen tek ürün.İskele Meydan’ında koruk suyu büfesi işleten Muhterem Taş Berberoğlu Koruk Suyu’nu 1970’lerden 2000’lerin başına kadar hazırladı. Berberoğlu, düzenlenen etkinlikten önce yaptığı konuşmada yıllar sonra yeniden koruk suyunu ada halkı ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Koruk Suyu tarifinin Çınarlı’ya özgü olduğunu ifade etti. /Haber Merkezi