Marmara Adalar Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Galimi Çınarlı Derneği ortaklığında yürütülen Marmara Adaları Kültür Sanat Aksı (Marmara Aks) projesi, bölgedeki kültür ve sanat hayatını canlandırmaya devam ediyor.
Proje kapsamında düzenlenen ikinci müze etkinliği, 2 Ocak’ta Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde gerçekleştirildi. Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, müzik öğretmeni Fikret Kepez’in öncülüğünde hazırladıkları repertuarla dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Dinleti, Marmara Aks projesini yürüten Galimi Çınarlı Derneği temsilcisi Adil Çamur’un proje hakkında bilgi verdiği konuşmasıyla başladı. Ardından Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mert Salim Doğan, koroyu tanıtarak çalışmalarını anlattı. Marmara Adalar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hatice Kayacan ise Marmara Adası’ndaki kültür ve sanat hizmetlerinde yaşanan gelişmelerden söz etti. Programda, koro sorumlusu Fikret Kepez ve öğrenciler, bağlama, gitar, buzuki ve cajon gibi enstrümanlarla enstrümantal eserler seslendirdi. Ardından solo ve koro şarkılarla dinletiye devam edildi.
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği desteğiyle finanse ettiği Marmara Aks Projesi, Avşa, Ekinlik ve Marmara Adası’nda kültür sanata erişimi artırmayı ve adalılar için katılımcı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kültür sanat ortamı yaratmayı hedefliyor. /Haber Merkezi