güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LİSANSSIZ YAYIN YAPAN TV VE RADYOLAR ENGELLENECEK

RTÜK, valilere, kaymakamlara, belediye başkanlarına ve kurum müdürlerine lisanssız, Radyo ve TV adı altında yayın yapanlara beyanat vermeyin çağrısında bulundu. Bu bir nevi korsan yayını hoş görmektir.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 04:34
Kaynak: Oğulcan Bölükbaşı-Melek Babacan
https://www.bandirmayasam.com.tr
LİSANSSIZ YAYIN YAPAN TV VE RADYOLAR ENGELLENECEK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yerel ve bölgesel yayıncıları bir araya getiren çalışma toplantısının üçüncüsünü İzmir'de gerçekleştirdi.

RTÜK Yerel ve bölgesel yayıncıları İzmir’de Buluşturdu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanvekili Orhan Karadaş'ın katılımıyla gerçekleşen toplantı, Ege Bölgesi'ndeki medya kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi. 27 Mayıs 2023 tarihinde RTÜK'ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerindeki radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcilerini İzmir'de bir araya getirdi.

Karadaş, “Yerel ve bölgesel medya kuruluşlarının önemli olduğu söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren RTÜK Başkanvekili Karadaş, iletişimin güçlendirilmesi ve sektördeki sorunlara çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, RTÜK'ün bu çalışma toplantılarıyla yerel ve bölgesel yayıncıları desteklemeyi ve sektörde daha etkili bir yayıncılık ortamının oluşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Toplantıda, RTÜK yetkilileri tarafından yapılan sunumlarla sektöre ilişkin güncel konular ele alındı. Katılımcılar, sektörde karşılaştıkları sorunları dile getirerek önerilerini paylaştılar. RTÜK bünyesindeki ilgili birimler, toplantıda alınan notları yakından takip ederek sorunların çözümü için adımlar atacaklarını ifade ettiler.

Lisanssız yayın yapanlar engellenecek

Toplantıda soru cevap bölümünde, "RTÜK'ten yayın lisansı olmayan ve web üzerinden "televizyon" ve ‘’radyo’’ adı altında halkla röportaj yayını yapan ve paylaşanların yapmış oldukları bu yayınlar için yasal statüsü kazanmayanlar için cezai yaptırımlar yapılacak. RTÜK Başkanvekili Orhan Karadaş, bu konuyla ilgili çalışma yapıldığını belirtti. Hazırlanan yasal bir düzenleme ile RTÜK'ten lisans almadan "televizyon" radyo adı altında stüdyo kurarak, canlı ve banttan yayınlar yapan, sokak röportajları yayınlayanların engelleneceğini söyledi.

RTÜK'ten lisans almadan Radyo ve TV yayını yapılamayacak

RTÜK’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, web üzerinden radyo televizyon adı altında stüdyo kurarak, canlı ve banttan yayın yapan, sokak röportajları yayınlayanların RTÜK'ten yayın lisansı almaları gerektiğini, aksi durumda önümüzdeki günlerde yayın linklerinin engelleneceğini ve hukuki sürecin başlatılacağını, bununla ilgili emsal kararların olduğu ifade edildi.

RTÜK'ten valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürlerine çağrı lisanssız Radyo ve TV'lere beyanat vermeyin.

Karadaş "Aslında bu konuda ilin yetkili amirlerine de görev düşüyor. Valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri RTÜK'ten yayın lisansı bulunmayan web "televizyon” radyo adı altında halkla röportaj yapanlara beyanat vermemeleri gerekiyor. Bu bir nevi korsan yayını hoş görmektir" dedi.

RTÜK'ün bu girişimi, yerel ve bölgesel yayıncılar arasında iletişimi güçlendirmeyi, sektördeki sorunlara çözüm bulmayı ve daha etkili bir yayıncılık ortamının oluşmasını hedefliyor.

RTÜK, yerel ve bölgesel yayıncıları bir araya getiren çalışma toplantılarını düzenlemeye devam ederek, sektöre destek vermeye devam edecek. /Oğulcan Bölükbaşı-Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.