SON DAKİKA

KIRMIZI ET ÜRETİMİNDE DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılında kırmızı et üretimi bir önceki yıla göre yüzde 11,7 oranında azaldı. 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 ton olan toplam kırmızı et üretimi, 2024’te 2 milyon 105 bin 895 tona geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2025 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2025 10:44
Muhabir: Serhat Barış
KIRMIZI ET ÜRETİMİNDE DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Alt kırılımlara bakıldığında en büyük paya sahip olan sığır eti üretimi 1 milyon 670 bin 606 tondan 1 milyon 483 bin 42 tona düşerek yüzde 11,2 oranında azaldı. Koyun eti üretimi yüzde 10,5’lik düşüşle 509 bin 539 tona, keçi eti üretimi ise yüzde 22,8’lik sert bir azalmayla 99 bin 532 tona geriledi. Manda eti üretimi de yüzde 10,4 düşerek 13 bin 781 ton oldu.

Uzmanlar, üretimdeki bu gerilemenin başlıca nedenleri arasında artan yem maliyetleri, hayvan varlığında yaşanan düşüş ve üreticilerin sektörden çekilmesi gibi faktörlerin etkili olduğunu belirtiyor. Özellikle küçükbaş hayvancılıktaki daralma dikkat çekici seviyeye ulaşırken, sektör temsilcileri sürdürülebilir üretim için acil destek mekanizmalarının devreye alınması gerektiğini vurguluyor.

Haber: Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bandirma Yasam En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.