Gönen Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen İlçe Kent Konseyleri Danışma, İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı, Balıkesir genelindeki kent konseylerini bir araya getirdi.
Gönen Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Gönen Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Dönmez ve Mehmet Yılman’ın yanı sıra Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, Edremit Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Abdullah Soykan, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Murat Ergöz, Gömeç Kent Konseyi Başkanı Hasan Okur ve çok sayıda kent konseyi genel sekreteri katıldı.
Toplantı, Gönen Kent Konseyi Başkanı Samet Arıker’in koordinasyonunda gerçekleşti. Katılımcılar, kent konseylerinin yerel yönetimlerdeki işlevi, halkın yönetime katılımını artırma yolları ve kentler arasında ortak projeler geliştirme potansiyelini masaya yatırdı.
Bölgesel düzeyde sürdürülebilir iş birliklerinin önemine dikkat çekilen toplantıda, kent konseylerinin yalnızca kendi şehirleri için değil, tüm bölge için ortak akıl geliştirmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantının sonunda tüm katılımcılar, daha yaşanabilir, katılımcı ve sürdürülebilir şehirler için ortak çalışmalar yürütmeye devam etme kararlılığını yineledi.
Haber: Selin Girgin