Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu üyeleriyle birlikte “Deprem” temalı olağan toplantıyı gerçekleştirdi.
Toplantıda, olası depremlere karşı alınması gereken önlemler, kentsel dönüşüm çalışmaları, yapı denetimi süreçleri ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı. Başkan Akbıyık, Karesi Belediyesi olarak afetlere hazırlıklı bir kent oluşturma hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.
Afet risklerinin azaltılması konusunda meslek odalarının teknik bilgisine ve deneyimine büyük önem verdiklerini belirten Akbıyık, Karesi’nin güvenli bir geleceği için ortak akılla hareket ettiklerini vurguladı.
Toplantı sonunda, depreme dirençli kent hedefi doğrultusunda yeni iş birliklerinin ve ortak projelerin geliştirilmesi konusunda fikir birliği sağlandı. Haber Merkezi