Erdek, Ocaklar ve Narlı kıyılarında deniz 15-20 metre, yer yer 30 metre arasında çekildi.
Deniz kıyılarının son hali, vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları arasında tedirginlik yarattı. Kumsaldaki küçük iskeleler açıkta kaldı, sahillerde adacıklar oluştu.
Sahillerde Adacıklar Oluştu
Erdek, Ocaklar, Narlı ve Kapıdağ’ın diğer kumsallarında meydana gelen çekilmenin ardından, vatandaşlar sahilde oluşan adacıklar üzerine çıkarken, daha önceki yıllarda da meydana gelen kumsaldaki deniz çekilmesi sonrasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Denizin suyunun çekilmesiyle çok sayıda adacık ortaya çıkarken, yine kilometrelerce sahil şeridindeki; Midyeler, denizyıldızı ve dip yosunları da açığa çıktı.
Ocaklar ve Narlı Kıyılarında Çekilme
Ayrıca Düzler Mevkii tarafında, kıyıya çok yakın mesafede bulunan ve normal zamanlarda tamamen denizin altında kalan Kyzikos Antik Kenti dönemine ait iskelenin tamamı yeniden ortaya çıktı. Diğer taraftan hafta içinde araçlarıyla Erdek, Ocaklar ve Narlı tarafında sahile gelerek piknik yapan vatandaşlar ise daha önce de defalarca meydana gelen ilginç bu doğa olayını biraz da endişeyle karşıladılar. /Haber Merkezi