Bandırma’da Ali Fahri İşeri İlkokulu’nu ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, öğrencilere kırtasiye seti dağıttı.
2018-2019 Eğitim öğretim yılının 17 Eylül tarihi itibariyle başlaması nedeniyle Balıkesir genelinde 1.sınıfa 17 Bin öğrenci eğitim-öğretim hayatına başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu 1.sınıfa başlayan öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. 600 Evler Mahallesi’nde bulunan Ali Fahri İşeri İlkokulu’na sabah saatlerinde gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ile birlikte öğrencilere kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
Zekai Kafaoğlu, sınıflardaki öğrencilere hitap ederek, “Balıkesir’in Belediye Başkanıyım. Doğumdan ölüme kadar insanların hepsine hizmet etmeye talip olduk ve sizlerin hizmetkârıyız. Sizin daha iyi şartlarda okumanız, yetişmeniz için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Sizler, şanslı bir nesilsiniz. Bu ülkenin geleceğisiniz. Bizim zamanımızda böyle sıralar yoktu, bu imkânlar yoktu. Ben bir köylü çocuğuyum. Köyümüzde elektrik yoktu, gaz lambası ile ders çalışıyorduk. Devletimiz, milletimiz güçlü. Öğretmenlerimizin, okullarımızın sayısı fazla. Sizlere bugün kalem seti getirdik. Balıkesir genelinde birinci sınıfa başlayan 17 bin civarında öğrencimiz var. Bu setleri tüm öğrencilerimize ulaştırıyoruz” dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da yaptığı konuşmada “Tayyip amcanızdan size selam getirdim. Annenize, babanıza selamlarımızı iletin. Güzel güzel derslerinize çalışınız. Arkadaşlarınızla iyi geçinin, birbirinizi sevin. Yaramazlık yapmayacağız. Kızlar evde annelerine, erkekler babalarına yardımcı olacaklar. Hepinizi öpüyorum. ” dedi
Başkan Kafaoğlu daha sonra programı doğrultusunda Manyas ilçesine ve 6 kırsal mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını, taleplerini dinledi. Acil yapılması gereken yerler konusunda da özel kalemine talimat verdi. Ahmet Türkmen/Serhat Barış