güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KADINA ŞİDDETİN ANALİZİ İÇİN İLK ADIM BALIKESİR'DE ATILDI

Balıkesir Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerde, kadına karşı şiddet suçlarına ilişkin risk analizi ve mücadele planlarının oluşturulması ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
KADINA ŞİDDETİN ANALİZİ İÇİN İLK ADIM BALIKESİR'DE ATILDI

Balıkesir'de "Kadına Karşı Şiddet İçeren Suçları İşleyenlerin Kriminolojik Profili" projesi kapsamında düzenlenen seminer serisinin ilki gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda ve Ankara Üniversitesinden Hukuk, Psikoloji ve Antropoloji bölümlerinden akademisyenlerin katılımları ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen seminerlerin ilkine Balıkesir Valiliği ev sahipliği yaptı.

ŞİDDETİN RİSK ANALİZİ YAPILACAK

Seminere katılanlar arasından Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Yaşar Çakmak, Cumhuriyet Savcısı Abdullah Fatih Bildik ile Bursa ve Manisa İllerinden ilgili kurum temsilcileri katıldı. Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen seminerde İçişleri Bakanlığı Uzmanı Bilge Soylu yaptığı sunumda projede elde edilen bulguları paylaştı. Ayrıca kadına karşı şiddet suçuna ilişkin risk analizi çalışması ile ilgili bilgilerin verildiği seminerde proje çalışmaları ile; kadına karşı fiziksel şiddet uygulamaktan (kasten öldürme ve kasten yaralamaya ilişkin maddeler kapsamında) hüküm giyen erkek mahkumların kriminolojik profilinin çıkarılması amacıyla anket ve yüz yüze görüşmelerle bilimsel saha çalışması gerçekleştirildiği aktarıldı. Ayrıca, araştırma kapsamında elde edilen bulguların ikincil analizi yapıldığı da verilen bilgiler arasında yer aldı. Proje kapsamında düzenlenen seminerlerde katılımcıların görüşleri alınarak  "Kadına Karşı Şiddet ile Mücadele Risk Yönetim Planları" hazırlanacağı da belirtildi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.