Ramazan Ayı’nın Son Cuması Ve Kadir Gecesi Aynı Gün Olunca, Tarihi Haydar Çavuş Camii, Cuma Namazını Kılmak İsteyen Vatandaşlar Tarafından Doldu Taştı.
Tarihi Haydar Çavuş Camii Kadir Gecesi ve Ramazan Ayı’nın son Cuması bir araya gelince vatandaşların akınına uğradı. Cuma Namazı’nı tarihi camide kılmak isteyenler caminin içine sığamayınca avlu dışına kadar serilen halı ve kilimler üzerinde namazlarını kıldılar.
Kadir Gecesi ile ilgili bilgilerin verildiği Cuma Hutbesi’ni Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher okundu. Gevher, “Bu gece inşallah Kadir gecesini idrak edeceğiz. Kadir gecesi, insanı Rahman’ın affıyla, insanlığı Kur’an’ın aydınlığıyla buluşturan eşsiz bir gecedir. Bu müstesna zaman diliminin kadr ü kıymetini bilen ve onu ihya etmek isteyen her mümin, elbette öncelikle Kur’an’a yönelmelidir. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın, en güzel biçimde anlamanın ve yaşamanın hayatın ana gayesi olduğunu bir defa daha hatırlamalıdır. Ömrümüzü Kur’an ile aydınlatmak ve bereketlendirmek istiyorsak Kadir Gecesi bunun tam zamanıdır.
O halde geliniz! Bu gece vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’in hidayete ve hakikate davet eden ayetlerinden bazılarını birlikte tefekkür edelim,” dedi. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci