güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Havran’da üreticilere incir yetiştirme eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Havran’da incir yetiştiriciliği hakkında uygulamalı eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Havran’da üreticilere incir yetiştirme eğitimi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında Havran’da incir yetiştiriciliğine yönelik eğitim gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimlere Havran Kaymakamı Enver Özderin, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri, Havran, Burhaniye, Ayvalık Edremit, Gömeç, İvrindi, Kepsut, Sındırgı İlçe Müdürleri ve üreticiler katıldı. Coğrafi işaretli olan ve bir ucu Kaz Dağları bir ucu Madra Dağı’na dayanan Havran’da yetiştirilen Siyah İncir’in üretim alanlarında verilen uygulamalı eğitimde; budama, bakım ve yetiştiricilik konuları üzerinde eğitim verildi.

MEYVECİLİĞİ GELİŞTİRMEK İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Meyveciliği geliştirmek adına düzenlenen eğitimler kapsamında İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından üreticilere incir ağaçlarında budama metotları, budamada kullanılan alet ve ekipmanlar, dal şekilleri, hastalık ile zararlılar ile mücadele gibi konular uygulamalı olarak aktarıldı. Havran Kaymakamı Enver Özderin ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, üreticiler ile bir araya gelerek sohbet etti. Üreticilere Balıkesir genelinde yürütülen meyveciliği geliştirme projesi kapsamında kurulan kapama meyve bahçeleri ile incir yetiştiriciliğinde yapılan demonstrasyon çalışmalarını anlatan Müdür Alkan, “Meyve ağaçlarında bol ve kaliteli ürün almanın yolu doğru budamadan geçer. Kaliteli meyve üretimi ve bakım beslemenin yanı sıra doğru zaman ve yöntemle yapılan budama sonucunda olur.” dedi.  /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.