güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

GMKA'DAN BİGA'YA KADIN GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ

Çanakkale'nin Biga ilçesinde Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde kadın girişimciliğini destekleyerek bölge ekonomisini canlandırma hedefiyle önemli adımlar atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 15:00
Kaynak: Bülten
https://www.bandirmayasam.com.tr
GMKA'DAN BİGA'YA KADIN GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ

Bu proje, Biga köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak için üretim, teknik ve yönetim kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor.

GMKA Desteğiyle Kadın Kooperatiflerine Üretim ve Satış Alanları Sağlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordine ettiği SOGEP kapsamında, Biga Kaymakamlığı tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunulan ve desteklenen “Güçlü Kadın Kooperatifleri Güçlenen Türkiye” adlı proje ile bölgedeki kadınlar hem istihdam sağlıyor hem de yerel üretimi destekliyor.

Projeyle Biga'da kadın kooperatiflerinin üretim tesislerine iki yeni üretim atölyesi kurulmuş, mevcut yapı tadil edilerek üç odalı üretim bölümü ve yönetim-e-ticaret ofisi oluşturulmuştur. Gümüşçay Belediyesi'nde vakumlama ve depolama odaları kurulmuş, Çerkez peyniri üretim alanı oluşturulmuştur. Ayrıca, Biga Pazar alanında yöresel kahvaltı salonu ve el sanatları standı kurularak yöresel ürünlerin sergilenmesi ve satışı için alanlar hazırlanmıştır.

Kadın Girişimciliğine Örnek Proje ve Artan İstihdam Olanakları

Proje, kooperatiflerin örgütlenmesi, iletişim ve koordinasyonunu güçlendirerek kadınların üretime katılımını sağlamaktadır. Bu sayede kadınlar pazarda yer edinme ve markalaşma konusunda önemli adımlar atmaktadır. Kooperatiflerin finansal, kurumsal ve teknik kapasitelerinin güçlenmesiyle, il genelinde kadın girişimciliği örnek teşkil eden bir projedir. Kadın girişimciliğini destekleyen proje, üretim, pazarlama, finansal ve teknik kapasitelerin artırılması yoluyla istihdamın ve girişimciliğin önünü açmaktadır.

Projeye katılan kadınlara El Sanatları, Arıcılık, Süt Ürünleri ve Unlu Mamuller Üretimi, Finansal Kaynaklara Erişim ve Fon Kaynaklarını Kullanma gibi eğitimler verilerek niteliklerinin geliştirilmesi sağlanmıştır.

“Bölge Kadınlarının Ekonomik Hayata Katılımını Destekliyoruz”

GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, proje hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak bölge kadınlarının ekonomik hayata katılımını desteklemek ve yerel kalkınmayı teşvik etmek amacıyla yürüttüğümüz projelerden biridir. Biga’daki kadın girişimciliğinin ve kooperatiflerin güçlenmesi, kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına ve bölge ekonomisinin canlanmasına önemli katkılar sağlıyor. Bu proje ile kadınlarımızın üretim kapasitesini artırırken, yenilikçi ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine olanak tanıyoruz.” /Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.