güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“Gençler İçin Yeni Bir Pencere” Projesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen “Gençler İçin Yeni Bir Pencere” projesi kapsamında CTP ve kompozit üretimi eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“Gençler İçin Yeni Bir Pencere” Projesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen “Gençler İçin Yeni Bir Pencere” projesi kapsamında CTP ve kompozit üretimi eğitimi verildi.

Proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Celalettin Yanık’ın yaptığı projenin ekibi Öğretim Görevlisi Serkan Yüksel, Öğretim Görevlisi Deniz Güneş, Öğretim Görevlisi Onur Saylan ve Öğretim Görevlisi Metin Akbulut’tan oluştu.

Son yıllarda ülkemiz sanayi ve işletmelerin karşılaştıkları en büyük sorun çalıştıracak nitelikli eleman bulamayışıdır. Nitekim iş gücüyle beyin gücünün beraber yol aldığı büyüme odaklı ekonomide, ülkemiz her yıl binlerce üniversite mezunu verirken nitelikli eleman sayısı geride kalmaktadır. Nitelikli eleman sıkıntısına kalıcı çözüm için mesleki ve teknik eğitimin gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacak, işletmelerin nitelikli eleman gereksinimini karşılayacak ek önlemler bu konuda ülkemize katma değer kazandıracaktır. Projenin temel ekseni meslek eğitiminin niteliğini artırmak ve okul ve özel sektör arasında ki köprüye katkı sağlamaktır.Mesleki eğitim kurumlarının teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Güçlü bir ulusal ekonomi için üniversite sanayi işbirliği her alanda kesintisiz sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Üniversite-sanayi işbirliği ile sanayide yaşanan yetişmiş ara eleman sıkıntısına etkin çözümler üretilebilecek ve imalat sektöründeki olumsuzluklar giderilebilecektir.

Camelyaf takviyeli plastik (CTP), ortam koşullarına dayanıklı, esnek ama yeterli mekanik dayanıma sahip olmayan plastik ile yüksek mekanik dayanımlı camelyafının bir araya getirilmesi ile elde edilen üstün nitelikli bir kompozit mühendislik malzemesidir. Bu malzemenin hammaddesi, know-how ı, kalıpları ve üreticileri yerli olup cam elyafının en önemli girdisi olan bor da yerlidir. CTP malzemenin kullanım alanları gemi inşası, otomotiv, taşıma, inşaat, elektrik-elektronik, şehir mobilyaları, savunma sanayi ve tüm imalat sanayi sektörleridir.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı amaçlarına kurumumuzun faaliyet alanı çerçevesinde katkı yapmayı ve bu katkıyı gelecekte de geliştirerek sürdürmeyi amaçlayan proje kapsamında CTP-kompozit ürün ve kalıp üreten bir 600.000 TL değerinde bir atölye kurulmuş ve ürün dizaynı, malzeme ve işgüvenliği, CTP ürün ve kalıpçılık eğitimi düzenlenmiştir. 40’ar saatlik 5 grup halinde düzenlenen eğitime, Bandırma Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programında eğitim gören 50 öğrenci, denizcilik okullarında çalışan 15 eğitimci ve 15 sektör çalışanı katılmış ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Eğitimlere önümüzdeki dönemlerde devam edilecektir. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere gemi.bandirma.edu.tr web sitesinden ulaşılabilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.