Balıkesir genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 25 Nisan 2019 günü yapılan operasyonlarda;
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2 şüpheli (astsubay-açıkta) Balıkesir merkezde yakalandı.
Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 24.04.2019 günü Bandırma’da yakalanan ve 25.04.2019 günü adli mercilere sevk edilen 3 şüpheliden 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, 2 şüpheli ise tutuklandı.
Ankesörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları değerlendirilen 14 hedef şahsın yakalanmasına yönelik; 22.04.2019 günü Balıkesir merkezli 15 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanan şüphelilerden şu ana kadar adli işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheli (etkin pişmanlıktan faydalandılar) adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.