güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

FESTİVAL, BANDIRMA’DA “YENİ TÜRKÜ” İLE COŞKUYLA KUTLANDI

Bandırma’da bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nde “Yeni Türkü” müzik grubu Bandırmalılarla buluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 08:30
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
FESTİVAL, BANDIRMA’DA “YENİ TÜRKÜ” İLE COŞKUYLA KUTLANDI

33’üncü Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin açılışı Yeni Türkü müzik grubunun konseri ile yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere; Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Emin Tekemen ve Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları Niyazi Yeloğlu ile Cemal Adıgüzel ve Bandırma Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Konserin ilk günü Bandırmalılarla buluşturulan Yeni Türkü “Fırtına, Karanfil, Telli Telli” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı konser coşkuyla kutlandı.

“Bandırma Çağdaşlığıyla Yürümeye Güzel Günlere Yürümeye Devam Edecek”

Konserin açılış konuşmasını yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Bandırma halkımızın, sizlerin gösterdiği sevgi bize gelecek adına umut yaratıyor. Bu yıl Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Festivalimizin 33’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu festival belki de Türkiye’nin tek çevre festivali. Pandemi sürecini yaşadıktan sonra tarımın, üretimin ve çevrenin önemini anladık. Hep birlikte havamıza, denizimize, suyumuza sahip çıkmamız gerekiyor. Bizde bunu yapıyoruz. Kuşcenneti gölümüze, kuşlarımıza, Manyas’ımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sokak hayvanlarımızı da unutmamalıyız. Onları uyutmamız değil yaşatmamız gerekiyor. 4 dönemde Bandırma’da CHP’yi yerel iktidarda tutuyorsunuz. Bandırma özgürlüğün, barışın, Cumhuriyet’in kenti. Ahmet Akın’la burada büyük hizmetler yapacağız. Sizleri mahcup etmeden her sözümüzü yerine getireceğiz. Türkiye’de ekonomik zorluklardan, adaletsizliklerden kurtulmamız ve ileriye doğru gitmemiz lazım. Bandırma çağdaşlığıyla yürümeye devam edecek ve güzel günler göreceğiz.” dedi.

“Tam Bağımsız Bir Kentte Yaşıyorsunuz”

Konserde konuşma yapan Balıkesir Milletvekili Serkan sarı, “Bandırma sanat severliğiyle, çağdaşlığıyla, modernliğiyle her geçen gün adım adım ileriye gidiyor. Tam bağımsız Türkiye ideallerini yaşayan ve yaşatan bir kentte yaşıyorsunuz. Çok şanslısınız ve bu anlamda da buraya hizmet veren Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diye konuştu. 

“Bandırma’da Ağırlanmaktan Onur Duyuyorum”

Bandırma’da ağırlanmaktan onur duyduğunu söyleyen Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sevgili Bandırmalılar sizlere Malatya’nın saygılarını ve selamlarımı iletiyorum. Bandırma çok önemli bir toprak. Burası esaretin, işgalin ne anlama geldiğini ve emperyalizme karşı savaşını veren yer. Yaşadığımız topraklar çok önemli. Burada ağırlanmaktan onur duyuyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diye konuştu.

“Festival, Cumhuriyet Kentine Yakışır Şekilde Devam Ediyor”

Büyükşehir Belediyesi olarak kimseyi ayırmadan hizmet ettiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “33 yıldır devam eden ve gelenek haline gelen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Festivali, Cumhuriyet kentine yakışır şekilde devam ediyor. Konserde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Amacımız ortak. Kuva-yi Milliye şehrine yakışır, kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayan bir Büyükşehir Belediyesi olmak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Konserin sonunda Başkan Mirza, Yeni Türkü grubuna çiçek takdim etti.  /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.