güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Faiz Oranları Düşmeseydi Daha İyiydi

6 Yıldır Emlak Sektörünün İçinde Olan Göknur Kansu, Piyasanın Canlandırılması İçin Faiz Oranlarının Düşürülmesine Yönelik Yapılan Hamlenin, Mal Sahipleri Tarafından Bu Kez Ev Fiyatlarına Yansıtıldığını Ve Fırsata Çevrildiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2020 02:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2020 02:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Faiz Oranları Düşmeseydi Daha İyiydi

6 Yıldır Emlak Sektörünün İçinde Olan Göknur Kansu, Piyasanın Canlandırılması İçin Faiz Oranlarının Düşürülmesine Yönelik Yapılan Hamlenin, Mal Sahipleri Tarafından Bu Kez Ev Fiyatlarına Yansıtıldığını Ve Fırsata Çevrildiğini Söyledi.

Pandemi sürecinin Bandırma’da emlak sektörünü nasıl etkilediğine dair gerçekleştirdiğimiz röportajımızda sorularımızı yanıtlayan Era & Nur Emlak Danışmanlık Ortaklığı Satış Danışmanı Göknur Kansu, önemli değerlendirmelerde bulundu. Kansu, Korona Virüsü dolayısıyla emlak sektörünün çok zor bir dönemden geçtiğini kaydederek devletin yaptığı faiz hamlesinin ise mal sahiplerinin fiyatları yukarı çekmesiyle birlikte anlamı kalmadığını ifade etti.

Kansu, yaptığımız röportajda, “Korona Virüsü bizi çok etkiledi. Satışlarımız azaldı ve müşterilerin bakış açısı etkilendi. Korona Virüsü sonrası daire sahipleriyle olan diyaloglarımız değişik bir hal aldı. Müşterilerimize daireleri gösteremedik. Faiz oranları düştükten sonraysa mal sahipleri bunu ranta dönüştürmek istediler ve fiyatları yukarı çektiler. Böyle olunca da alımlar zorlaşmaya başladı. Bu durum kredi faiz oranları hiç düşmeseydi daha iyiydi dememize sebep oldu. Korona Virüsü öncesi 150 bin lira olan bir daire, sonrasında ise 220-230 bin lira oldu. Bu yüzden satışlarda zorlanıyoruz.

Bandırma’da emlak sektörü yıldan yıla daha zorlu bir hale geldi. Geçmiş senelere bakarsak daha kolay satışlar yapabiliyorduk. Her şey daha güzel gidiyordu. Şu an daire almak isteyen insan sayısı çok fakat daire yok. İnşaat sektörü durduğu için daire de yok. Aynı durum kiralık evler için de geçerli. Hem satış, hem de kiralamalarda zorlanıyoruz. Özellikle 1+1 dairelerde çok zorlanıyoruz, çünkü yok.

Pandemi dolayısıyla çok zor bir dönemi atlatıyoruz. Bu bütün sektörler için geçerli. Piyasa yeni, yeni kıpırdanmaya başladı. Rabbim herkese kolaylık versin. Allah herkese kolaylık versin,” dedi. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.