SON DAKİKA
Hava Durumu

ERKEK TERÖRÜ NEDENİYLE ÖLÜMDEN DÖNEN KADIN DİKEN ÜSTÜNDE YAŞIYOR

Bandırma’da boşanmak istediği eşi tarafından silahla vurulan 45 yaşındaki kadın, yaşadığı kabusun ardından yaşamını korku içinde sürdürdüğünü belirterek elektronik kelepçe ve uzaklaştırma kararlarının yetersiz olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2025 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2025 10:16
Muhabir: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
ERKEK TERÖRÜ NEDENİYLE ÖLÜMDEN DÖNEN KADIN DİKEN ÜSTÜNDE YAŞIYOR

Bandırma’da yaklaşık üç yıl önce boşanmak istediği eşi tarafından silahla vurulan 45 yaşındaki kadın, yaşadığı travmanın ardından güvenli bir yaşam sürmekte zorlandığını söyledi. Evlilik boyunca kendisine ve iki çocuğuna sistematik şiddet bir şekilde uygulayan eski eşi, kadına ölüm tehditleri savurduktan sonra silahlı saldırıda bulundu. Olayın ardından şikâyette bulunan kadın, 3 yılan beri mahkeme süreçleri ve güvenlik tedbirlerine rağmen hala şehirde huzurlu bir yaşam süremediğini söyledi.

“Elektronik Kelepçe Sistemi Hayatımı Kısıtlıyor”

Kadın, eski eşinin 500 metre yakınına yaklaşması durumunda uyarı veren elektronik kelepçe sisteminin bile yetersiz kaldığını belirtti. Cihaz aktif olsa da eski eşinin kendisini tedirgin etmek için yaklaşmayı sürdürdüğünü belirten mağdur kadın, “Beni rahatsız etmek istiyor. Bana sürekli 500 metreden fazla yaklaştığı için yakın bir zamanda 3 günlük zorlama hapsine tabi tutuldu. Koruma ve tedbir kararını uzatmasaydım, beni daha çok rahatsız edeceğini biliyordum. Elektronik kelepçe bana korunmam için bir fırsat tanısa da çok fazla tedirgin yaşıyorum. Hayatımı kısıtlıyor. Küçük bir şehirdeyiz. Kısıtlama bana zarar veren kişiye değil, bana yaşatılıyor. Sırf ona yakın olduğu için pazara ve çocuğumun okuluna bile gidemiyorum.” diye konuştu.

“Bu Eksiklik Nedeniyle Şu An Burada Olmayabilirdim”

Kadın, eski eşinin cezaevinden çıkmasının ardından, cezaevinin ilgili birimlerinin haber vermemesi nedeniyle büyük bir tehlike atlattığını anlattı. Eski eşinin cezaevinden çıktıktan sonra kendisine yönelik tehditlerinin devam ettiğini ve sistemdeki aksaklıklar nedeniyle hayatının tehlikeye girdiğini söyleyen kadın, “Olaydan sonra 1 yıl boyunca içeride yattı. Çıktıktan sonra cezaevinin aile içi şubeye haber vermemesinden dolayı şahıs dışarıda olduğunu tanıdıklarımdan öğrendim. O sürede gizlilik ve uzaklaştırma kararım olmasına rağmen bana haber verilmedi ve çıktığı gibi elektronik kelepçe takılmadı. Kendisinin içeriden çıktıktan sonra beni aradığını öğrendim. Ben polislere bildirdikten sonra kelepçe takıldı ve sistemi aktive oldu. Bu eksiklik nedeniyle şu an burada olmayabilirdim. Çocuklarımın yanında olamayabilirdim. Şu an yaşamıyor olabilirdim." dedi.

“Yaşadığım Şehirde Bu İnsanla Karşılaşmak İstemiyorum”

Eski eşinin evde kendisine ve çocuklarına uyguladığı şiddet ile silahlı saldırı nedeniyle toplamda 5 yıl hapis cezası aldığını belirten mağdur kadın, sistemdeki eksikliklerin giderilmesinin hayati önem taşıdığının altını çizdi.  Özellikle uzaklaştırma kararlarında farklı şehirlerde yaşama zorunluluğu getirilmesi gerektiğini belirterek, “Ben yaşadığım şehirde bu insanla karşılaşmak istemiyorum. Ben mağdur olan taraf olduğum halde bu kadar kısıtlanmak ve yaşadığım şehri değiştirmek istemiyorum. Çocuklarımın bu kadar kısıtlanmasını ve bu korkunun gölgesinde yaşamalarını istemiyorum.” dedi.

“Mağdur Olan Kadınların Yaşamı Bu Şekilde Kısıtlanmamalı”

Süreci yakından takip eden Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Germiyan, uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçe sistemi konusunda şiddet mağduru kadınlarla görüştüklerini ve bu konuda ciddi şikâyetlerin olduğunu belirtti. Başkan Germiyan, "Büyük şehirlerde elektronik kelepçe sisteminde bu tarz sorunlar daha az yaşanıyor ancak biz küçük bir şehirde yaşıyoruz. Bandırma gibi küçük bir şehirde, şiddet mağduru kadınların elektronik kelepçe sistemi nedeniyle sosyal yaşamları kısıtlanıyor. Kadınlar tedirgin bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Bu uygulamada, şiddeti gösteren şahısların farklı bir şehirde ya da ilde yaşamaları zorunlu hale getirilebilir. Mağdur olan kadınların yaşamı bu şekilde kısıtlanmamalı, ikinci kez sosyal hayattan izole edilerek mağdur edilmemeli." diye konuştu.

Haber: Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.